Вчені з Єльського університету з’ясували, що виключення з раціону продуктів з високим вмістом трансжирів дозволяє знизити ризик інсульту і серцевого нападу, повідомляється на офіційному сайті університету.
Дослідники прийшли до такого висновку вивчивши статистику госпіталізації в штаті Нью-Йорк за 2002-2013 роки. Там, де люди обмежили вживання трансжирів, число пацієнтів з серцевим нападом і інсультом скоротилося на шість відсотків.
«Виключення з раціону трансжирів може значно знизити ризик виникнення інсульту і серцевого нападу … Заборона трансжирів на державному рівні може стати справжньою перемогою для мільйонів людей», – заявив один з авторів дослідження.
Також, багато організацій охорони здоров’я, включаючи ВООЗ, рекомендують повністю відмовитися від продуктів, що містять трансжири.