Названий овоч, який здатний зміцнити кістки і поліпшити зір

Огірок є одним з найдавніших видів овочевих культур і має безліч корисних мікроелементів. Продукт підкуповує низьким вмістом калорій, що дозволяє включати його до складу різних дієт. Свіжим зеленим овочем, впевнені фахівці, необхідно поповнити свій щоденний раціон всім, хто піклується про здоров’я, хто бажає мати міцні кістки і хороший зір

Як стало відомо, огірки, що поширилися по світу з Індії, є джерелом корисних фітонутрієнтів, що мають протизапальну, антиоксидантну дію на організм і захищають від онкологічних захворювань. Крім цієї речовини, продукт має бета-каротин, який благотворно впливає на правильне функціонування імунної системи, а також містить клітковину, необхідну для нормальної роботи травної системи і зниження рівня холестерину.

Огірки – найбільш дієтичні з усіх низькокалорійних продуктів. Майже на 95% овоч складається з води, тому його сміливо можна включати в раціон людям, що бажають позбутися від зайвої ваги. До складу свіжих огірків входить тартронова кислота, що уповільнює процес перетворення вуглеводів в жири, лужні солі, що піклуються про збереження молодості і запобігають утворенню каменів в нирках.

Огірки багаті сполуками йоду, які легко засвоюються. Завдяки цьому елементу зелений овоч нормалізує роботу щитовидної залози, судин і серця. Продукт, незважаючи на високий вміст води, сам «виганяє» з організму зайву рідину, прибираючи набряклість і стабілізуючи тиск.

Крім вживання в їжу, огірки, застосовуються і в косметології для поліпшення кольору шкіри і зняття запалення з очей. Кашка з зеленого овоча, нанесена на обличчя, розгладить зморшки, позбавить шкіру від запалень і відбілить її.

Корисним продуктом, який зміцнює кісткову систему, фахівці радять не нехтувати, а включити його в щоденний раціон, але уникати насичених нітратами культур. Огірки корисні всім, але їх кількість варто дозувати людям з хронічним гастритом.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів