Ця надзвичайно смачна ягода допоможе перемогти рак

Полуниця допоможе перемогти рак – до такого висновку, провівши відповідні дослідження, прийшли італійські вчені з Політехнічного університету в Марке

Італійські фахівці зробили висновок, що вживання полуниці сприяє запобіганню онкологічних захворювань. Зокрема, ароматна і солодка ягода ефективно бореться з агресивними формами раку молочної залози, показали отримані при дослідженні дані.

Вченими були проведені експерименти на мишах, які отримували в якості добавки до раціону полуничний концентрат в такій кількості, яка відповідає 450 грамів ягід на день.

«Сприятлива дія полуниці на онкохворих мишей спостерігалася вже через п’ять тижнів після початку прийому. Пухлини в більш запущених випадках зменшилися, а при більш легких формах раку зникали зовсім. Таку ж дію полуниці можна було спостерігати під час дослідів над клітинами, вирощеними в лабораторії», – повідомили автори дослідницького проекту.

Вчені припускають, що полуниця має властивість зменшувати активність декількох генів, відповідальних за ріст метастазів. Попередні дослідження показували здатність полуниці зміцнювати судини і знижувати рівень холестерину в крові, – для цього, як з’ясувалося, потрібно з’їдати 10-15 ягід в день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів