Лікарі підказали, який фрукт обов’язково потрібно їсти зі шкіркою

Ківі – це низькокалорійний і дуже корисний фрукт, але мало хто знає, що його шкірка за деякими показниками корисніша за м’якоть.

Чим корисна шкірка ківі.

Клітковина. Допомагає травленню і знижує рівень холестерину в крові. У шкірці ківі її на 50% більше в порівнянні з м’якоттю.

Вітаміни Е і С. Сприяють швидкому загоєнню ран і шрамів, роблять шкіру красивою і підвищують загальний життєвий тонус. Крім того, вітаміни Е і С є потужними антиоксидантами, тобто нейтралізують вільні радикали в організмі. Вони борються з бактеріями і допомагають зберігати молодість і здоров’я. Кількість антиоксидантів в шкірці ківі набагато вище, ніж в м’якоті.

Фолієва кислота. Підвищує настрій і працездатність, допомагає кровотворенню. Вона обов’язково має бути присутня в раціоні вагітних для нормального розвитку плода. Варто додати, що фолієвої кислоти в шкірці ківі на 32% більше, ніж в м’якоті.

Як правильно їсти ківі з шкіркою.

По можливості купуйте органічні ківі, так як більша частина пестицидів накопичується саме в шкірці. Купити натуральні фрукти можна в екомагазинах. Перед вживанням обов’язково промийте ківі, щоб мінімізувати кількість бактерій. Не варто їсти більше 2-3 ківі в добу, якщо ви вживаєте їх майже кожен день. Часте поїдання цього фрукта в великих дозах може спровокувати дерматит або зіпсувати роботу підшлункової залози, адже ківі дуже насичений вітамінами і кислотою. Якщо ж ви їсте його час від часу, то обмежень у кількості немає – орієнтуйтеся на власне самопочуття.

Кому не можна їсти ківі.

Утримайтеся від вживання фрукта, якщо у вас: алергія на ківі; підвищена кислотність; гострий гастрит або виразка; діарея; камені в нирках або ризик їх розвитку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів