Названий алкогольний напій, який продовжує молодість

З’ясувалося, що шампанське діє на жінок подібно еліксиру молодості. Особливу користь ігристий напій приносить людям похилого віку.

У публікації журналу Cosmopolitan вчені порекомендували жінкам щодня випивати трохи шампанського – не більше 100 мл за добу. Виявляється, що компоненти, які містяться в напої, захищають від загибелі нервові клітини і допомагають тим самим відстрочити настання вікових змін, пов’язаних зі зниженням когнітивної діяльності.
«Згідно з останніми дослідженнями, шампанське може захистити організм і знизити ризик вікових нейрофізіологічних захворювань. Воно ефективно стимулює роботу мозку », – висловилися наукові фахівці.

Вивчення властивостей шампанського, яке проводилося в Великобританії, показало: три келихи цього напою в тиждень сприяють кращій регуляції діяльності головного мозку і допомагають знизити ризик старечої деменції укупі з втратою пам’яті. Також при помірному вживанні шампанського поліпшується стан серця.

Шампанське, як і будь-яке вино, містить в собі антиоксидантні речовини, які зберігаються в цих напоях незруйнованими при виробництві. Дані речовини ефективно допомагають боротися з вільними радикалами – молекулами, що викликають пошкодження клітин, окислення організму і старіння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів