Медики розповіли, яке морозиво можна їсти без шкоди для здоров’я

Як тільки закінчується весна, попит на смачне морозиво різко підвищується. Морозиво люблять і дорослі і діти, а за літо вони встигають з’їсти по кілька кілограмів цих ласощів. Але чи настыльки воно корисне і взагалі, чи можна назвати морозиво безпечним для здоров’я продуктом? Про це та багато іншого розповіли медики.

З чого складається морозиво? Виробники готують морозиво по одній і тій же схемі, змішуючи сухий порошок, до складу якого входять: молочні білки, сухе молоко, підсилювачі смаку, підсолоджувачі, добавка Е 466 і консерванти, з водою.

Якщо виробник морозива недобросовісно виконує свою роботу і порушує технологію виробництва, то в складі продукту можуть виявитися шкідливі добавки. До слова, якщо перевищити зміст Е466 в морозиві, то у людини станеться розлад шлунка. І можна тільки уявити, що буде з її здоров’ям, якщо вона з’їсть не одну порцію морозива за раз.

Також, в будь-якому морозиві містяться жири. Вони можуть бути рослинними, які шкодять здоров’ю споживачів, або молочними – безпечними для людини.

Відрізнити, якими жирами збагачене те чи інше морозиво можна, поглянувши на його етикетку. Якщо зазначений стандарт “ДСТУ 4735”, то цього продукту краще уникати, так як в ньому може міститися пальмова олія та інші рослинні жири, заборонені в багатьох європейських країнах. Ну а стандарт “ДСТУ 4733” говорить про те, що у виробництві цього морозива були використані молочні жири і його можна їсти без побоювання за своє здоров’я. Вибирайте “правильне” морозиво і тоді воно не принесе шкоди вашому здоров’ю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів