Ці улюблені багатьма продукти здатні наблизити смерть

Є продукти, які більшість любить за їх специфічний склад і присутність окремих компонентів. Але деякі з улюблених нами продуктів можуть стати джерелом серйозних проблем зі здоров’ям і навіть смерті, застерігають вчені.

Фахівці заявили, що деякі улюблені нами продукти наближають смерть. Зокрема, одним з таких продуктів є молочний шоколад, але саме його вживання, як виявилося, здатне стати причиною фізичного дискомфорту.

За словами фахівців, молочний шоколад містить багато цукру, і при його поїданні в крові різко підвищується вміст глюкози. Так як різке зростання глюкози провокує в організмі у відповідь реакції, пов’язані з виробленням інсуліну, після стрибка цукру виникає таке ж стрімке падіння.

Для організму людини такі «цукрові гойдалки» дуже небезпечні – вони формують толерантність до інсуліну, з якою пов’язаний розвиток діабету, метаболічного синдрому, ожиріння печінки і тіла. Також через швидкі ріст і падіння глюкози в крові виникають головні болі, знесилення, сонливість, когнітивне гальмування. Тому фахівці радять віддавати перевагу всім видам чорного шоколаду, фруктам і ягодам, багатим клітковиною.

Сир, молочні продукти, банани – вони також виявилися зараховані до числа улюблених, але небезпечних продуктів. Ці продукти містять багато тираміну, високоактивної речовини, дія якої схожа на дію адреналіну. Потрапивши в організм, тирамін може спровокувати підвищення артеріального тиску і рівня цукру в крові, перезбудження нервової системи, привести в гіпертонус м’язи і стати причиною безсоння, а також мігрені.

«Концентрація тираміну підвищується у всіх прострочених продуктах, в їжі, яка кілька днів пролежала в холодильнику, а також в дуже стиглих овочах і фруктах», – повідомили фахівці.

Горіхи відрізняються значним вмістом серотоніну і при надмірному вживанні можуть посприяти появі так званої серотонінової депресії, яка розвивається при надлишку даної речовини. Ріст концентрації серотоніну в крові викликає стан тривоги, занепокоєння, перезбудження, безсоння і дратівливості. Крім горіхів, багатими джерелами серотоніну є ті ж банани, ферментовані сири, індичка.

Слід згадати і про ковбасні вироби, які для багатьох є улюбленими продуктами. Ковбаса містить нітрати, під дією яких судинна тканина втрачає свою гнучкість і еластичність, – на цьому тлі розвивається атеросклероз, провідний фактор інсультів і інфарктів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів