Цей молочний продукт є найкориснішим перекусом

Експерти зі здорового харчування радять використовувати йогурт в якості аперитиву перед кожною стравою. Це знижує артеріальний тиск, запобігає артриту і зміцнює здоров’я шлунково-кишкової системи.

Вживання йогурту як аперитив перед основними стравами знижує ступінь запалень в організмі, зменшує артеріальний тиск і зміцнює здоров’я кишечника, як встановили американські дослідники. В опитуванні взяли участь 60 жінок передклімактеричного віку, половина з яких мала ожиріння, а друга половина – нормальну вагу. Всіх їх просили вживати 340 г підсолодженого йогурту з низьким вмістом жиру щодня. Ще 60 жінок з’їдали такий же за обсягом еквівалент немолочної закуски.

Виявилося, що навіть якщо в раціоні жінки є безліч вуглеводів і м’яса, то використання йогурту як аперитиву допомагає знизити запальні процеси, викликані насиченим жирами. Це ще одне дослідження, яке демонструє здатність ферментованих молочних продуктів на зразок йогурту і сиру зміцнювати здоров’я кишечника і знижувати рівень запалень. Примітно, що раніше молочні продукти вважали не дуже корисними для здоров’я.

Йогурт демонстрував позитивний ефект, який зберігався впродовж 9 тижнів. Відзначимо, що хронічні запальні процеси пов’язані з ожирінням, метаболічним синдромом, серцево-судинними та іншими захворюваннями. Запалення можуть бути корисні для здоров’я, адже вони є нормальною частиною імунної системи, яка таким чином захищається від хвороб і травм. Але коли запалення зберігаються дуже довго, то організм починає атакувати самого себе, що негативно позначається на роботі всіх органів і систем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів