Медики розповіли, в чому полягає головна небезпека рибних страв

Жирну морську рибу зазвичай звеличують за корисні для організму властивості, однак лікарі вважають, що не все так просто.

Традиційно вважається, що морська риба є незамінним постачальником в людський організм життєво важливих мікроелементів і вітамінів. Але, як зазначила в інтерв’ю ГолосUA лікар-дієтолог Вікторія Савицька, саме морська риба може виявитися джерелом небезпечно високої кількості ртуті, що потрапляє в неї в результаті забруднення природних водойм.

“На жаль, в рибі, яку ми купуємо в супермаркеті, часто зашкалює рівень вмісту ртуті, – і він росте разом із забрудненням океану. Часто вживати морську рибу не варто, особливо дітям”, – сказала фахівець.

Також, за словами лікаря, захоплюватися рибними делікатесами небезпечно людям, які страждають від порушень функцій підшлункової залози. Таким людям саме жирні сорти риби, які вважаються найбільш корисними, якраз і можуть зіпсувати самопочуття.

Цікаво, що дослідження, які проводилися раніше, також надавали дані про те, що корисна здавалося б риба може шкодити організму. Зокрема, було виявлено, що часте вживання жирної риби майже на 25% підвищує ризик розвитку діабету другого типу. Що стосується вмісту ртуті в рибі, то вчені констатували: негативна дія небезпечного для здоров’я хімікату не слабшає навіть після термічної обробки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів