Кардіологи: риба – ідеальний продукт для ваших судин

Риба надзвичайно корисна для серця і судин людини. Вчені з Гарвардського університету стверджують, що всього двох порцій риби в тиждень достатньо, щоб знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань та інфарктів.

Секрет полягає в жирних кислотах омега-3. За словами вчених, повністю замінивши жирне м’ясо рибою, людина відразу відчує позитивний ефект. Якщо це неможливо, слід споживати рибу хоча б в щотижневому режимі.

Відомо: жирні кислоти пом’якшують стінки судин, роблячи їх більш еластичними, знижують тиск і рівень холестерину. Все це робить любителів риби здоровішими за людей, які споживають м’ясо. Зокрема, вживання риби два рази в тиждень знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і інфаркту майже на 50%. До речі, жирну рибу можна цілком замінити риб’ячим жиром. Тим часом, краще відмовитися від тунця, так як в ньому може міститися ртуть.

 

Поділись


Новини партнерів