Медики назвали хвороби, від яких захистить кава

Дослідники зі Сполучених Штатів Америки склали перелік захворювань, від яких людей може захистити кава.

Кава особливо корисна для людей, які схильні до різноманітних захворювань серцево-судинної системи. Користь спостерігається тільки в тих випадках, коли йдеться про дозоване споживання кавового напою.

“Випиваючи три або чотири чашки кави в день, ви захищаєте своє серце і судини від багатьох небезпечних захворювань. Наші дослідження показують, що кавомани страждають від серцево-судинних хвороб дещо рідше, ніж інші”, – заявляють вчені.

Люди, які щодня п’ють по дві чашки кави, рідше хворіють на цироз печінки, а також рідше стають жертвами злоякісних пухлин печінки. Плюс, кава знижує ймовірність розвитку раку товстої кишки.

Кава, крім того, може запобігати розвитку цукрового діабету – цей ефект напою заснований на синтезі тестостерону і естрадіолу, якому сприяє кава.

Ще одна корисна властивість кави пов’язана з обміном речовин. Напій, як з’ясувалося, найсприятливішим чином впливає на процес спалювання калорій, тому можна сказати, що кава допомагає худнути.

Нагадаємо, дослідники з’ясували, що кава продовжує життя. Чотири чашки кави щодня на 64% знижують ризик ранньої смерті, три чашки – на 30%, а дві – на 22%.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів