Дієтологи назвали 7 продуктів, через які ми набираємо вагу

Багато хто з нас зупиняє свій вибір на фаст-фуді для того, щоб заощадити час і швидко вгамувати голод. Але часто незабаром ми жалкуємо за цим, оскільки розуміємо, що така їжа відрізняється високим вмістом калорій, і через неї ми набираємо вагу.

Тому багато людей не хочуть ризикувати своїм здоров’ям і намагаються уникати фаст-фуду і іншої подібної їжі. Але чи знаєш ти, що не лише фаст-фуд є винуватцем появи зайвих кілограмів?

Можливо, в твоєму раціоні є присутніми і інші продукти, через які ти можеш набрати вагу, але ти не знаєш про це.

Дуже важливо пам’ятати про те, що продукти, які змінюють і підвищують рівень цукру в крові, також провокують появу жирових відкладень.

Якщо ти хочеш уникнути появи зайвої ваги, треба уважніше відноситися до свого харчування і знати, які саме продукти є винуватцями того, що ми набираємо вагу.

1. Білий хліб
Можливо, ти думаєш, що небезпека “швидкої їжі” полягає у використовуваних при її приготуванні м’ясі, соусах і інших добавках, які шкодять нашому здоров’ю.

Варто мати на увазі, що білий хліб, який ми так часто їмо на сніданок і використовуємо для приготування бутербродів, також сприяє підвищенню рівня глюкози в крові і викликає появу зайвої ваги.

Тому при купівлі хліба рекомендується звертати увагу на його склад. Краще всього, щоб він був приготований з цільнозернового борошна.

2. Сендвіч з тунцем
Дуже важливо відмітити, що в цьому випадку небезпеку представляє зовсім не тунець, як може здатися на перший погляд, а білий хліб і соуси. У самому тунцеві міститься зовсім небагато калорій.

Буде краще, якщо для приготування такого сендвіча ти використовуватимеш цільнозерновий хліб, салат латук і помідори, а соуси заміниш маслиновою олією.

3. М’ясні продукти
М’ясні продукти і ковбаси відрізняються високим вмістом жирів і солі. Окрім цього в них є штучні консерванти. Ці речовини викликають зміни обміну речовин і провокують збільшення ваги.

При цьому в м’ясних продуктах не містяться ніяких корисних для нашого здоров’я мікроелементів, ні вітамінів, ні мінералів. Вони не приносять нам ніякої користі, тільки зайві калорії.

4. Готові салати
На полиці будь-якого магазину або супермаркету можна знайти готові салати. Вони не вимагають ніякої обробки і готові до вживання.

На перший погляд це здається корисною і зручною альтернативою, але при найближчому розгляді ясно, що це зовсім не так.

Дійсно, використовувані при приготуванні салатів овочі відрізняються невеликим змістом калорій, тому їх рекомендується включати у будь-яку дієту.

На жаль, цього не можна сказати про калорійні соуси і заправки, які використовуються при приготуванні цих страв. Ці інгредієнти можуть завдати шкоди нашому здоров’ю.

Не забувай, що салати, приготовані з таких інгредієнтів, як бекон, сир, сухарі і горіхи, відрізняються високою енергетичною цінністю, тому зловживати ними не рекомендується.

Краще всього при приготуванні салатів використовувати свіжі і на 100 % натуральні інгредієнти.

5. Морозиво
Якщо ти хочеш мати ідеальну вагу і підтягнуту струнку фігуру, краще обмежити вживання морозива. Саме морозиво може стати причиною того, що тобі не вдається скинути вагу.

Хто з нас не любить поласувати морозиво на десерт? Як часто ми купуємо його в літню спеку, щоб трохи освіжитися! Адже ці смачні ласощі відрізняються високим вмістом калорій, цукрів і жирів, які з часом накопичуються в нашому організмі.

Одним з найшкідливіших інгредієнтів морозива є цукор. Саме він викликає підвищення рівня глюкози в крові. Через це порушується робота багатьох внутрішніх органів нашого організму.

Тому рекомендується замінити морозиво десертами домашнього приготування на базі фруктів і овочів, які не містять молочних продуктів.

6. Тістечка з волоськими горіхами
Вживання тістечок з волоським горіхом також рекомендується обмежити, якщо ти хочеш мати стабільну вагу: такі солодощі дуже калорійні.

Волоський горіх також, як і інші горіхи, є багатим джерелом поживних речовин і жирних кислот, корисних для нашого організму. Але зловживати горіхами не треба, оскільки їх енергетична цінність дуже велика.

Поєднання волоських горіхів з борошном і іншими інгредієнтами, які використовуються при приготуванні випічки і тістечок, може викликати підвищення рівня цукру в крові.

7. Суші
Використовувані в японській кухні водорості містять зовсім невелику кількість калорій, тому їх рекомендується включити у свій раціон людям, які хочуть скинути вагу.

Але чи можна сказати з упевненістю те ж саме про сушу? На жаль, тут все не так просто.

Проблема полягає в тому, що при приготуванні добре знайомих нам ролів використовують майонез, сир і різні пікантні соуси. Через додавання цих інгредієнтів енергетична цінність страви підвищується.

В результаті роли стають такою ж висококалорійною їжею, як і фаст-фуд.

Джерело

Поділись


Новини партнерів