Названо 5 найбільш небезпечних дешевих продуктів

Дешеві ковбаси, сосиски, напівфабрикати, тверді сири, рибні консерви і солодощі увійшли в п’ятірку найнебезпечніших продуктів, які викликають найнебезпечніші хвороби. Журналісти «Фактів» на ICTV розповіли, чим небезпечні дешеві продукти.

Ковбаси і сосиски

Не можна купувати ковбасу і сосиски за 40 або 60 гривень за кілограм, адже оброблені м’ясні вироби – це отруйні канцерогени. А вони в свою чергу провокують рак. І це доведено Всесвітньою організацією охорони здоров’я, відзначають експерти. «Найчастіше провокують рак товстого кишечника, прямої кишки, сечового міхура, підшлункової залози», – розповіла гастроентеролог Наталія Дяченко.

В заморожених пельменях, вареники, млинцях і т.д. містяться трансжири, фосфати та інші небезпечні речовини. Ще – зберігають ці напівфабрикати як-небудь, тому можна отримати харчове отруєння.

Тверді сири

Технологи стверджують: за низькою ціною може бути тільки сирний продукт, в якому нуль молока, зате повно небезпечних трансжирів, а точніше – звичайного маргарину. Споживання таких псевдосирів може привести до печії, захворювань серцево-судинної системи і не тільки.

Рибні консерви

По-перше, дешеві зразки небезпечні тим, що важкі метали з банки можуть потрапити в саму рибу. А, по-друге, ні в якому разі не можна купувати акційні консерви, у яких закінчується термін зберігання. Ці продукти можуть викликати ботулізм – смертельну хворобу, яка лікується тільки в стаціонарі.

Дешеві солодощі

Всі дешеві солодощі виготовляють з використанням пальмової олії замість вершкового масла, штучних барвників. Натуральні будуть дорожчими. «Вони викликають гіпертонічну хворобу, ожиріння печінки, призводять до цирозу печінки, підшлункової залози, ожиріння серця», – доповнює Наталя Дяченко. Фахівці радять купувати дорогі і якісні продукти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів