Медики назвали кращий формат харчування для сучасних людей

Фахівці в області здорового харчування з Великобританії виступили на сторінках преси із закликом привчати себе вживати їжу в один і той же час.

Гастроентерологи стверджують: для сучасних людей з їх змученої нервовою системою і вічним недосипом це найкращий формат харчування.

Вчені порекомендували приймати їжу 5 разів на день: 3 рази їсти потрібно грунтовно і 2 рази злегка перекушувати. За їх словами, подібний графік добового харчування найбільш сприятливий для підтримки здоров’я нервової системи і психіки людини.

«Сніданок краще почати в 7 00 ранку з вівсянки або омлету, але можна дозволити собі і млинці. У 11-00 перекусіть йогуртом або фруктами. Обід – в 13-00, а наступний прийом їжі у вигляді невеликого перекусу в 16-00. Вечеряти слід не пізніше 19-00», – поділилися експерти оптимальною схемою живлення.

Попередньо дослідниками був проведений експеримент за участю 150 добровольців. Їх розділили на групи: в одній учасники харчувалися строго по годинах, в іншій – довільно, відповідно до своїх бажань.

Досліди показали: у людей, які дотримувалися запропонованого вченими годинного режиму харчування, рівень стресових гормонів в крові був на 70% нижче, ніж у тих, хто їв нерегулярно. Вчені підкреслюють, що відсутність постійного порядку в прийомі їжі лише посилює тиск психологічних навантажень, що випробовується людьми, тому що позбавляють відчуття стабільності.

За їхніми словами, чим більше в житті людини факторів, пов’язаних з впорядкованими систематизованими діями, тим більш захищеним він відчуває себе в емоційному плані.

Джерело

Поділись


Новини партнерів