Вчені розповіли, до чого може привести відмова від м’яса

Відмовою від м’яса людина скоює злочин проти власного мозку.

Вчені з Оксфордського університету дійшли висновку про те, що у людей, які відмовилися від вживання м’яса, головний мозок має тенденцію до зменшення. Відмова від м’яса – один з трендів, які стрімко поширюються в наші дні. Люди, які перестають вживати цей продукт, стверджують, що вони починають набагато краще себе почувати.

Але Оксфордські вчені констатували: відмовою від м’яса людина скоює злочин проти власного мозку. Особливо небезпечно, якщо при цьому ще перестають їсти і рибу. Дослідниками був проведений експеримент за участю людей, які слідували в своєму харчуванні принципам вегетаріанства. Вік добровольців становив від 18 до 87 років. Автори проекту зафіксували різні параметри головного мозку учасників – розмір, електричну активність.

Протягом року після цього люди харчувалися відповідно до своїх уподобань і переконань, тобто, не вживали м’ясо-молочних продуктів, а також рибу. Коли через рік випробовуваних запросили на повторне обстеження, з’ясувалося, що в їх головному мозку відбулися негативні зміни. Сам мозок зменшився в розмірах, крім того, у людей знизилися результати тестів на пам’ять і швидкість мислення.

«У людей, які дотримувалися вегетаріанського раціону вже багато років, розміри мозку зменшилися сильніше, ніж у новачків-вегетаріанців. Всьому виною – нестача вітаміну В12, основним постачальником якого в організм людини є саме м’ясо і риба», – розповіли дослідники.

Вчені підкреслили, що серйозний дефіцит вітамінів групи В незмінно негативно позначається на функціях органів центральної нервової системи. Вітамін В12 (кобаламін) важливий для формування еритроцитів і для процесу утворення ДНК, впливає на стан тканин, які швидко оновлюються (крові, імунної системи, шкіри та слизової шлунково-кишкового тракту). В12 приносить неоціненну користь у формуванні нервових волокон і робить позитивний вплив на обмін речовин, рух ліпідів і вуглеводів в організмі. Дослідники заявили, що порушення мозкової діяльності у вегетаріанців відзначається в 6 разів частіше, ніж у інших людей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів