Дієтологи розповіли про шкідливі властивості городньої зелені

Багато людей не підозрюють, що городня зелень погано впливає на стан підшлункової залози, тому лікарі в черговий раз вирішили всім про це нагадати.

Всі ми чекаємо сезону, коли перша зелень виросте на грядці і її можна буде додавати в свіжі салати, готувати супи та інші страви, які в буквальному сенсі мають аромат “літа”.

Всім відомо, що в городній зелені концентруються вітаміни, мінерали та безліч інших корисних речовин. Але дієтологи стверджують, що налягати на петрушку, кріп, базилік, руколу, щавель, кропиву, кульбабу, шпинат та інші види зелені, не варто.

Якої шкоди завдає городня зелень?

По-перше, слід зазначити, що будь-який вид зелені довго перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, а це вже “мінус” для шлунку і підшлункової залози, особливо, якщо у людини є проблеми зі здоров’ям саме цих органів.

По-друге, згадайте про те, що в зелені міститься багато кислот і гіркоти, дуже шкідливих для підшлункової.

Медики категорично не рекомендують їсти окрошку більше 2 разів на тиждень. Поєднання зелені, редиски та квасу – це важке навантаження на органи шлунково-кишкового тракту, які будуть працювати на знос для того, щоб переварити лише одну порцію окрошки.

До слова, практично будь-яка зелень втрачає 90% корисних речовин при термічній обробці, тому, якщо ви хочете отримати максимум користі від неї, то їжте її свіжою.

І так, щоб хоч трохи знизити навантаження на підшлункову, ніколи не вживайте зелень на голодний шлунок.

Звичайно, дари природи незвичайно корисні для здоров’я, але в будь-якому випадку слід знати міру, тим більше, що переїдання може негативно відбитися на вашому самопочутті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів