Чому необхідно пити каву: 4 причини

Так, ми постійно говоримо про те, що кількість споживаної кави необхідно скорочувати. І тим не менше все добре в міру. Логіка тут така ж, як, скажімо, з шоколадом: з’їсти часточку – дуже навіть корисно, а ось ціла плитка принесе одні неприємності і зайві сантиметри на талії. Так що чашка-інша в день не тільки вам не зашкодить, але ще і допоможе поліпшити самопочуття. Нижче – як мінімум чотири причини не відмовлятися від улюбленого напою.

Учені з американського Alzheimer’s Disease Research Center з’ясували, що три чашки кави в день скорочують ризик розвитку хвороби Альцгеймера до 65 відсотків. Показники, погодьтеся, вражаючі. Те ж, до речі, стосується і хвороби Паркінсона – тут показники доходять до 20 відсотків.

Кава покращує роботу серцево-судинної системи. І це не порожні слова, а результат довгих досліджень вчених Гарварду. Тільки ось тим, хто все життя відмовлявся від кофеїну, а потім раптом вирішив включити його в свій раціон, експерти радять не робити різких рухів – після певного віку це може виявитися небезпечним.

А як щодо того що кава допомагає боротися з дрібними зморшками і тьмяним кольором обличчя? Так що в боротьбі за молодість пару чашок напою, що бадьорить не завадять.

Тим, хто худне на замітку: кава ефективно спалює жири і активізує метаболічні процеси в організмі. І тут знову-таки важливо не переборщити (на жаль, надмірне споживання кофеїну не принесе нічого, крім проблем).

Джерело

Поділись


Новини партнерів