Лікарі назвали точну ознаку того, що потрібно зав’язувати з алкоголем

Медики не виступають рішуче проти випивки взагалі – вони допускають, що при помірному вживанні спиртне навіть може позитивно діяти на організм. Проблема в тому, що одним келихом за день ніхто з тих, хто вживають алкоголь, не обмежується. Лікарі розповіли про те, що може сигналити про зловживання спиртним.

Ознакою того, що людина занадто часто вживає алкоголь, і їй пора зав’язувати з цією звичкою, на думку експертів, є дедалі частіші провали в пам’яті.

«Якщо ви помітили, що стали забувати ключі або не можете в подробицях пригадати розмову з ким-небудь – це привід задуматися. Коріння проблем з пам’яттю може критися в надмірно регулярному вживанні алкогольних напоїв», – констатували наукові фахівці.

Подібна забудькуватість, як випливає з пояснень вчених, пов’язана з тим, що мозок під впливом алкогольних напоїв втрачає нормальну здатність передавати інформацію з короткочасної пам’яті в довгострокову. При помірному вживанні алкогольні напої здатні давати позитивний ефект, про це говорять деякі дослідження. Наприклад, було виявлено, що вживання незначної кількості спиртного корелює з більш низьким рівнем передчасної смертності. Також вчені висловлювалися про те, що алкоголь в невеликому обсязі сприяє зміцненню імунної системи організму.

Джерело

Поділись


Новини партнерів