Проста вправа для поліпшення роботи лімфатичної системи

Лімфатичні вузли – найважливіша частина нашої імунної системи. Вони щось на зразок прикордонної застави, яка не дає чужорідним речовинам проникнути в організм. Їх головна мета – затримати інфекцію і не дати їй поширитися.

Головна зброя нашої лімфатичної системи – лімфоцити, які скупчуються і викликають збільшення лімфатичних вузлів і навіть їх запалення.

Вправа при запаленні лімфатичних вузлів

Багато людей напевно стикалися з запаленням лімфатичних вузлів. Щоб цього уникнути, потрібен лімфатичний дренаж . Як самостійно його зробити?

Запалення лімфатичних вузлів

Лімфовузли нерідко запалюються при активізації різних інфекцій. Якщо інфекційний процес протікає довго і важко, то шанс запалення лімфовузлів зростає. У такому випадку потрібно якомога швидше придушити саму інфекцію.

Якщо ж вузли збільшені постійно – це може бути симптомом інших захворювань.

Також збільшені і запалені лімфатичні вузли можуть бути ознакою захворювань сполучної тканини. А от твердження про те, що це може бути ознакою онкології, – міф. Такий стан спостерігається тільки на запущених стадіях. У будь-якому випадку не варто панікувати, слід сходити до лікаря і все ретельно перевірити. Рання діагностика допомагає уникнути важких наслідків хвороби.

Техніка 100 стрибків

Але все ж найпоширеніша причина збільшення і запалення лімфовузлів – неправильна циркуляція і застій лімфи в організмі. Набряки, зайва вага – все це також сумні наслідки порушення цього процесу. Як же все виправити? Про це і піде мова.

Щоб змусити лімфатичну систему працювати правильно, а лімфу циркулювати так, як потрібно, тобі знадобляться техніко лімфатичного дренажу.

Одна з найпростіших і ефективних технік – стрибки на місці.

Ця вправа не тільки змушує лімфатичну систему добре працювати, а й сприяє усуненню набряків ніг та обличчя.

Що потрібно робити?

Тут все до банальності просто. Встань на носочки, практично не відриваючи пальці від підлоги, виконуй дрібні підстрибування.

 

1 ПРОСТОЇ вправу для поліпшення роботи лімфатичної системи

Не потрібно стрибати високо. Стрибки повинні бути швидкими і набагато нижче, ніж коли ти стрибаєш на скакалці. Жінки при виконанні вправи можуть підтримувати груди зігнутими в ліктях руками.

Щоранку потрібно виконати 100 стрибків . Якщо під час виконання вправи ти відчуваєш дискомфорт, зупинись на цій кількості стрибків на якийсь час і збільшуй його поступово. Живіт повинен бути втягнутий протягом усього часу. Стеж за тим, щоб не виникало ніякої напруги в хребті. Ця вправа допоможе розігнати лімфу по системі і запобігти її застою.

А тепер зроби вправу, що допомагає зняти набряклість ніг.

Ті ж 100 стрибків, тільки з ударами п’ятами об поріг. Тобі знадобиться поріг або інша поверхня, що височіє на 5 см над рівнем підлоги (книга, балконний поріг). Стаєш на носочки і відбиваєш п’ятами 100 стрибків. Роби дрібні і швидкі стрибки, акуратно і без надриву.

Ці вправи рекомендується виконувати всім. Особливо від застою лімфи страждають люди, які ведуть сидячий спосіб життя, зловживають алкоголем і жирною їжею. А ще жінки, адже бюстгальтер перешкоджає нормальному відтоку лімфи.

Не рекомендується робити цю вправу лише вагітним і годуючим жінкам.

Погодься, нічого складного в цій вправі немає. Але завдяки їй можна забезпечити здоровий лімфотік і, як наслідок, позбавитися від зайвої ваги і набряків. Як на мене, звучить дуже навіть привабливо, спробувати варто!

Джерело

Поділись


Новини партнерів