Ефективна дієта, яка дозволить вам позбутися 10 кілограм лише за 10 днів

Той, хто вважає, що дієта – чергова іграшка жінок, яким нічим зайнятися, ніколи не страждав від зайвої ваги. Якщо комусь здається, що це неефективно, той ніколи не сидів на дієті «10 х 10»! Так, дійсно, в програмах схуднення розібратися непросто: їх багато, а всі навколо хвалять ту, яка допомогла їм. Але всі ми такі різні. Кожному потрібен  свій раціон, який підходить йому особисто і буквально «підлаштовується» під індивідуальні потреби. У таких випадках йдуть до дієтолога.

Але якщо на це немає часу, бажання, грошей, то можна піти простим шляхом. У нашому розумінні «простий» – не означає «не вимагає зусиль». Ми просто говоримо про вибір, який веде більш коротким шляхом: відразу до дії, а не по лікарях і через процедуру складання програми.

Переваги дієти

Якщо ви переглянете запропоноване меню, то переконаєтеся, що приблизно 30% раціону складають білки. Таке харчування стимулює спалювання НЕ м’язової, а саме жирової тканини. І, що дуже важливо, в процесі збільшується чутливість до інсуліну. Чому це так важливо? Вся справа в тому, що ваша залежність від солодощів скоротиться, а значить, можна не боятися діабету.

Дійсно, ви можете скинути 10 кг всього за 10 днів. І без шкоди для здоров’я. Але, якщо ви страждаєте від великої кількості надлишкової ваги, краще до такої дієти не вдаватися: ризик набрати ще більше після 10 днів правильного харчування набагато вищий.

Меню дієти

Ми пропонуємо меню на тиждень. Для кращих результатів дієтологи радять просто продовжити дієту ще на 3 дні. Меню цих трьох днів аналогічне раціону понеділка, вівторка та середи першого тижня.

Понеділок

Сніданок. Салат з помідорів, огірків, пекінської капусти, заправлений оливковою олією, і два зварених яйєць. З напоїв – кава або зелений чай без цукру.

Другий сніданок. Сендвіч з листя салату і 45 г нежирного сиру.

Обід. Овочевий салат з огірків, редиски, помідорів і пророщеного насіння, заправлений 1 ч. л. оливкової олії, і 2 курячі грудки, приготовлені на грилі. Можна пити каву або зелений чай, але без цукру.

Полудень. Жменя ягід і склянка кефіру.

Вечеря. Приготуйте філе лосося, а також запечіть цвітну капусту, кабачки або баклажани з тертим сиром і різними травами.

Перед сном. Склянка молока або кефіру.

Вівторок

Сніданок. Омлет з 2 яєць, зелень, помідори, кава без цукру, натуральний йогурт (можна з ягодами).

Другий сніданок. Склянка кефіру (можна з ягодами).

Обід. Рагу з овочів і філе лосося.

Вечеря. Овочевий салат, заправлений оливковою олією, яловичий стейк, приготований на грилі, зелений чай або кава.

Перед сном. Склянка молока або кефіру.

Середа

Сніданок. Омлет з 2 яєць, зелень, помідори, сендвіч з стебел селери з 45 г нежирного сиру. З напоїв – зелений чай або кава.

Другий сніданок. Натуральний йогурт і ягоди.

Обід. Філе лосося, суп-пюре з трав, помідорів і броколі.

Полудень. Склянка кефіру і ягоди.

Вечеря. Свиняче філе, приготоване на грилі, брюссельська капуста на пару (можна замінити на броколі або цвітну). Варіанти напоїв все ті ж – чай або кава.

Перед сном. Склянка кефіру або молока.

Четвер

Сніданок. 2 яйця, йогурт (тільки натуральний) з ягодами, зелений чай або кава.

Другий сніданок. Сендвіч з скибочок селери і нежирного сиру (45 г).

Обід. Філе лосося, салат з білокачанної капусти, редису і трав.

Полудень. Склянка кефіру і ягоди.

Вечеря. 2 курячі грудки, оладки з кабачків, кава або чай.

Перед сном. Склянка кефіру або молока.

П’ятниця

Сніданок. Сир з ягодами, кава без цукру або зелений чай.

Другий сніданок. Салат «Цезар», 1 куряча грудка.

Обід. Філе лосося, овочевий салат з білокачанної капусти і редиски, заправлений 1 ч.л. оливкової олії.

Полудень. 4 дієтичних роли.

Вечеря. 2 яловичих стейка (невеликих), спаржа, приготована на пару, з нежирним сиром. З напоїв – кава без цукру або ж зелений чай.

Перед сном. Склянка кефіру або молока.

Субота

Сніданок. Сир з ягодами, кава без цукру або зелений чай.

Другий сніданок. Салат «Сальса», 1 куряча грудка.

Обід. Філе лосося, грибний суп з локшиною.

Полудень. Сендвіч з селери з сиром.

Вечеря. Приготована на пару спаржа з тертим сиром, 2 курячі грудки. З напоїв – зелений чай або кава.

Перед сном. Склянка кефіру або молока.

Неділя

Сніданок. Натуральний йогурт з жменею ягід. Омлет з 2 яєць з томатами і будь-якою зеленню. Можна випити зелений чай або каву без цукру.

Другий сніданок. Салат «Цезар», заправлений 1 ч. л. оливкової олії, 1 ч. л. лимонного соку і спеціями.

Обід. Філе лосося і улюблені запечені овочі.

Полудень. Сендвіч з селери з сиром.

Вечеря. Мексиканський салат «Гуакамоле» і 2 курячі грудки. З напоїв – зелений чай і кава без цукру.

Перед сном. Склянка кефіру або молока.

Як бути після дієти

Щоб утримати позиції і не дозволити організму набрати ще більше ваги після вдалого схуднення, потрібно поступово змінювати свій раціон. Наприклад, починайте ранок зі склянки води без газу, в ідеалі – теплої і з часточкою лимона.

Якщо ви любите м’ясо, смажте його тільки на оливковій олії, а ще краще – запікайте на грилі з овочами. І ніякого майонезу для салатів! Заправляйте овочі оливковою олією або соком лимона. Не пийте під час їжі, а тільки за півгодини до або після споживання їжі. Ну а за весь день потрібно випивати до 2 л води.

Що стосується ковбаси, молочних продуктів, алкоголю, фруктових соків і горіхів, паштетів і картоплі, від них потрібно відмовитися або, в крайньому випадку, знизити частоту і кількість споживання. Це стосується і фастфуду.

Дієта «10 х 10» дійсно працює! На тлі позбавлення від зайвих кілограмів, поліпшується ваше самопочуття. Більше ніякої сонливості і постійного відчуття голоду. Здається, що це тільки мрія, але ж і мрії повинні збуватися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів