Названий надзвичайно корисний продукт для гіпертоніків

Згідно з даними нового дослідження, представленими на щорічній конференції Американського фізіологічного товариства, що проходила в Сан-Дієго, людям з гіпертонією дуже корисно вживати кефір. Автори роботи – вчені з Обурнского університету в США, які працювали спільно з бразильськими дослідниками з Університету Віла Велья.

Фахівці констатували: кефір знижує тиск у хворих на гіпертонію людей за рахунок того, що допомагає налагодити нормальний зв’язок між травною та нервовою системами організму. Дослідники експериментували зі щурами, що страждали від гіпертонії. Тварин поділили на групи: перша регулярно отримувала кефір, друга була позбавлена ​​цього продукту. Їх показники порівнювали з даними здорових гризунів з контрольної групи. Підведення підсумків експерименту через дев’ять тижнів показало: у тварин, які вживали кефір,

«Кефір відновив природний баланс між чотирма основними корисними бактеріями, що мешкають в кишечнику, і специфічним ферментом в головному мозку, від якого залежить нормальна функція нервової системи. Завдяки кефіру травна і нервова системи почали спільно працювати над тим, щоб знизити тиск», – розповіли дослідники про ефект, за яким вони спостерігали.

Джерело

Поділись


Новини партнерів