Вчені виявили шокуючу шкоду мікрохвильовки

Розігрівання їжі в мікрохвильовій печі автори нового дослідження пов’язали з розвитком цілого ряду небезпечних для здоров’я і життя порушень – безпліддя, діабету, ожиріння і онкології.

Вкрай шкідливий бік використання мікрохвильовок виявили індійські вчені з лікарні Indira IVF Hospital в Нью-Делі. Їх спостереження свідчать про те, що в мікрохвильових печах небезпечно розігрівати їжу в пластикових контейнерах.

«Розігрівання їжі в пластикових контейнерах за допомогою мікрохвильової печі призводить до стрибків артеріального тиску, а також збільшує ризик безпліддя, діабету, ожиріння, раку», – саме так звучить підсумкове резюме фахівців за підсумками проведеної роботи.

Автори роботи відзначають, що вміщені в мікрохвильовку контейнери виділяють в процесі нагрівання 95% хімікатів, в тому числі канцерогенних. Найбільшу заклопотаність у медиків викликає бісфенол-А: дана речовина, як свідчать різні наукові дослідження, має властивість проникати в кровотік і провокувати процеси, що тягнуть розвиток безпліддя, гормональні збої а також пухлин.

Цікаво, що вчені не вперше висловлюються проти розігрівання їжі в пластикових контейнерах в мікрохвильових печах. За даними ВООЗ, на здоров’я людей, що використовують пластикові контейнери для приготування їжі в мікрохвильових печах, можуть впливати речовини EDC, що порушують роботу ендокринної системи людини. Науці вже відомо, що EDC здатні впливати на процес виділення людським організмом певних гормонів, які впливають на самі різні процеси, включаючи репродуктивну систему, зростання, сон і загоєння ран.

Джерело

Поділись


Новини партнерів