Простий спосіб зміцнити серце і кістки

Вчені вважають, що коротким «сплескам» активності під силу зміцнити кістки і серце.

Як з’ясувалося, для їх зміцнення зовсім не обов’язково щодня «намотувати» кілометри в басейні або на біговій доріжці. За твердженням вчених Американського товариства нефрології, для того, щоб бути здоровим і жити довго, вистачить всього 2-х хвилин руху щогодини.

Вони підкреслили, що завдяки такому простому методу на 41% знижується ризик втрати здоров’я для пацієнтів з хворобами нирок, а також серця і судин.

В Університеті штату Юта до експерименту про вплив подібних коротких «спалахів» активності на людський організм залучили 3 000 добровольців. В ході експерименту з’ясувалося, що 2-хвилинна ходьба – відмінна зарядка для кісток, м’язів, серця і судин.

Вчені визнають, що фізичні вправи, безумовно, дуже корисні, проте в повсякденному житті далеко не всі можуть дозволити собі займатись спортом щодня. А ось 2 хвилини в годину виділити кожному під силу, впевнені вони.

Крім щогодинної активності на 2 хвилини, вчені наполегливо радять щотижня займатися 2,5 години помірними фізичними навантаженнями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів