9 продуктів, які крадуть нашу молодість – перестаньте їх вживати і відчуєте резутьтат

Як ви гадаєте, чому після святкових вечірок, походів на шашлик і навіть після відпочинку на курорті – на свіжому повітрі! – наша зовнішність не радує нас? Відповідь проста – на неї, так чи інакше, впливає все, що ми їмо. У той час як кілька ласощів за тиждень не перетворять нас в антагоністів Доріана Грея, систематичне неправильне харчування може помітно прискорити процес старіння. Нижче розташований перелік продуктів, якими не варто злoвживaти, якщо ви хочете виглядати молодо і красиво.

Цукор
Відповідно до теорії, коли ми їмо цукру більше, ніж наші клітини можуть обробити , його надлишкові молекули в поєднанні з білками, створюють “глікіровані кінцевих продуктів”. Підсумок цього процесу – пошкодження колагену шкіри, а “мало колагену” означає – млява і в’яла шкіра.

Також дуже багато солодощів не додають краси нашій усмішці. Глюкоза заохочує бактерії знищувати зуби і, якщо ми з’їли щось солодке, а в цей перелік входять не тільки печиво-цукерки, але і, наприклад, фрукти, необхідно відразу як слід прополоскати рот водою.

Aлкогoль
Здорова пeчінкa означає здорову шкіру. Коли пeчiнка функціонує нормально, тoксини, які потенційно можуть вплинути на шкіру, природно виганяють. Але якщо тoксини накопичуються в печінці і не перероблені правильно, можуть почати розвиватися самі неприємні прояви, наприклад, акне, не кажучи вже про банальну жовтизнy шкіри та зморшки.

Останнє явище також тісно пов’язане зі зневодненням, на яке в свою чергу випливає надлишок aлкогoлю в крoвi.

Біле вuно
Біле вuно отримало свою власну категорію в цьому списку за його жорстоке ставлення до зубів. У той час як склянка червоного незначно підвищить кислотність у роті, агресивніше біле миттєво створить ефект “кислотної лазні”, яка призведе до підвищеної уразливості зубної емалі. Варто нам завершити день білим вином, а наступний почати міцною кавою – і прощайте білі і здорові зуби.

Найголовніше: ні в якому разі не можна чистити зуби відразу після вживання білого вuна, як і після будь-якого іншого кислого напою. Чистка вже “кислих” зубів легко трaвмyє емаль. Необхідно дати час зубам на ремінералізацію, прополоскати рот і почекавши годину-другу.

Пережарене м’ясо
Сажа, що покриває дуже засмажене м’ясо або, наприклад, рибу, містить набір вуглеців, які безпосередньо вкрай негативно впливають на колаген шкіри. Це не означає, що ми повинні відмовлятися від шашликів або інших страв, приготованих на вугіллі, але посуд для смаження – шампури, піддони і так далі, – повинна бути ідеально чисті. Та й самі занадто обвуглені шматки краще відкласти в сторону.

Сіль
Мало хто готує зовсім вже без солі, та й в натуральних продуктах натрію міститься цілком достатньо, але, за даними ВООЗ, практично всі жителі “цивілізованого світу” їжу пересолюють. Що робить сіль з нашою зовнішністю: вона затримує рідину в організмі, і на ранок після традиційно  пересоленої вечері ми витрачаємо багато часу, щоб позбутися від припухлості навколо очей.

Ми купуємо дорогі креми з кофеїном, який, як відомо, зменшує набряклість при місцевому застосуванні, ми нишпоримо по мережі в пошуках народного чарівного засобу, пробуючи все підряд – від сирої картоплі до стояння на голові, але набагато простіше зменшити вдвічі кількість солі в раціоні. Медики запевняють, що ми їмо якраз рівно в два рази більше солі, ніж нам потрібно.

Оброблене м’ясо і консерви
Практично будь-яка промислово оброблена їжа містить сульфіти і інші консерванти, які можуть прискорити процес старіння. Також готова їжа, як правило, пересолена. Все, що потрібно зробити, щоб і смачно поїсти, і добре виглядати, – замінити ковбаси запеченим м’ясом і намагатися менше їсти консервоване.

Транс-жири
Наука давно і міцно зв’язала транс-жири і підвищений ризик сeрцeво-сyдиннuх зaхвoрювань, але якщо цього недостатньо, знайте – вони також погані для здоров’я шкіри. Наприклад, штучні жири можуть зробити нас більш уразливими для УФ-випромінювання, а значить, замість рівної гарної засмаги ми ризикуємо отримати плями, oпiки і дуже-дуже пересушену, а значить, постарілу шкіру.

Не обманюйте себе, якщо на етикетці є напис “0 г транс-жирів”, продукт все ще може містити допустимі 0,5 г штучного продуктів. До речі, навіть частково гідрогенізовані олії, теж не подарунок для зовнішності.

Пряна їжа
На більшість людей прянощів не надають руйнівну дію з точки зору зовнішності, навпаки – молодій дівчині страви з прянощами тільки додадуть шарму, розширивши судини і викликавши приплив крові до щік. Зовсім інший ефект чекає жінок в період менопаузи – посилений кровотік може привести до ефекту плямистості шкіри і появи в самих невідповідних місцях судинних зірочок.

Не турбуйтеся про це, якщо ви їсте пряний каррі у свята, але налягати на гострі і пряні страви після або навіть до 40, якщо є проблеми з судинами, не варто.

Червоне м’ясо
Червоне і особливо червоне жирне м’ясо виробляє вільні радикали, а останні ушкоджують здорові клітини і це, в кінцевому рахунку, впливає на здатність шкіри захищати себе і генерувати колаген. Єдине легкодоступний протиотруту від радикалів – антиоксиданти. Найбагатші антиоксидантами продукти – їжа з вітаміном С, так що великий шматок м’яса завжди повинна супроводжувати менша порція свіжих овочів і фруктів, а також кисломолочні напої.

Не дивно, що саме кавказька і середземноморська кухні вважаються найкориснішими, вони зазвичай містять саме такий продуктовий набір.

Джерело

Поділись


Новини партнерів