Виявилось, що харчова сода допомагає схуднути

Харчова сода має травні властивості, вона сприяє виведенню відходів з організму, покращує перистальтику кишківника і робить живіт плоскішим і підтягнутим.

Харчова сода – це продукт натурального походження, який може стати непоганим доповненням до різного роду дій, спрямованих на боротьбу із зайвою вагою. І незважаючи на те, що сода завоювала собі славу в області народної медицини, з недавнього часу її часто використовують, щоб стати стрункіше. Так-так, харчова сода допомагає схуднути!

Як це буває з іншими натуральними інгредієнтами, ефект соди варіюється залежно від індивідуальних особливостей кожного організму, і, звичайно, її не можна назвати якимсь чудодійним засобом.

Проте її властивості активізують необхідні процеси в нашому тілі, які прибирають зайві кілограми.

Чому соду вважають корисною? Як її треба приймати, щоб схуднути? Враховуючи зростаючий інтерес до цього продукту, сьогодні ми розповімо про це: поговоримо про основні переваги харчової соди і про те, як її правильно пити.

Що таке сода?
Більшість людей використовували соду (бікарбонат натрію) хоча б раз у своєму житті. Це такий білий порошок, який існує в природі і який можна зробити штучним шляхом, його хімічна формула – NaHCO3.

За часів глибокої старовини соду використовували для випічки хліба, її додавали в закваску, оскільки сода діє як ферментатор, допомагаючи збільшити об’єм тесту.

Крім того, сода має цілий ряд застосувань: це і домашні ліки, і косметика, і навіть прибирання і очищення різних поверхонь. А все завдяки активним речовинам з антимікробним, антиоксидантним і пом’якшувальним діями.

Соду легко поєднувати з іншими натуральними інгредієнтами. А ще це прекрасний союзник для тих, хто хоче позбавитися від зайвої ваги.

Як сода допомагає схуднути?

Бікарбонат натрію є однією з найбільш популярних натуральних добавок лужної дієти. Соду рекомендують приймати тим, хто хоче позбавитися від зайвого жиру і зменшити об’єми тіла, оскільки її активні з’єднання допомагають впоратися з кислотністю організму, що впливає на збільшення ваги.

Кислотне середовище в організмі сприяє втраті м’язової маси і накопиченню жирів.
Харчова сода регулює кислотно-лужний баланс (рівень pH) тіла, забезпечує оксигенацію клітин і захищає, таким чином, м’язи.
Ще однією перевагою соди є її допомога травленню. Вона контролює надмірне вироблення шлункових соків і регулює кишковий транзит (якщо він уповільнений).

Це сприяє природному виведенню з організму шлаків і відходів, що робить живіт значно стрункішим і навіть плоскішим. Ось так сода допомагає схуднути!

Як треба споживати соду, щоб позбавитися від зайвої ваги? 
Корисні властивості бікарбонату натрію дозволяють використовувати різні рецепти на його основі. Безумовно, соду можна пити і так, але у поєднанні з іншими інгредієнтами ефект буде кращий.

1. Харчова сода і лимон

Лужні властивості харчової соди посилюються у поєднанні з лимонним соком. Цей останній інгредієнт часто використовується для детоксикації організму і поліпшення процесу травлення.

Таким чином, це поєднання продуктів захищає наше тіло від негативної дії токсинів і стимулює функції лімфатичної системи.

Інгредієнти:

1 чайна ложка харчової соди (3 г)
2 столових ложки лимонного соку (30 мл)
1 склянка теплої води (200 мл)

Спосіб приготування:

Розведіть соду і лимонний сік в склянці теплої води.
Гарненько перемішайте і дочекайтеся, коли закінчиться “шипучий ефект”.

Спосіб споживання:

Пийте цей напій натщесерце, щодня.

2. Харчова сода і грейпфрутовий сік
Грейпфрут є одним з найчастіше використовуваних цитрусових фруктів в якості інгредієнта для спалювання жиру. Він містить мало калорій, але має у своєму складі клітковину (харчові волокна), а його антиоксидантні з’єднання допомагають очищати організм.

У поєднанні з содою у вас вийде чудовий домашній засіб для боротьби із зайвою вагою, тому що воно не просто сприяє розщеплюванню жирів, але і дарує почуття ситості.

Інгредієнти:

1 чайна ложка харчової соди (3 г)
1/2 склянки соку грейпфрута (100 мл)
1/2 склянки води (100 мл)

Спосіб приготування:

Змішайте соду з грейпфрутовим соком.
Перелийте в ємність і додайте воду.

Спосіб споживання:

Пийте такий напій натщесерце не менше 3 раз на тиждень.

3. Харчова сода і яблучний оцет

Суміш яблучного оцту і харчової соди є ідеальним натуральним засобом для регулювання рівня pH організму. Це дуже важливо, якщо раціон харчування містить багато кислот і жирів.

Засвоєння цих інгредієнтів покращує процес травлення і зменшує кількість жирових відкладень в найбільш “проблемних” областях, таких як живіт, наприклад.

Інгредієнти:

1 чайна ложка харчової соди (3 г)
1/4 чашки яблучного оцту (62 мл)
2 склянки води (500 мл)

Спосіб приготування:

Помістіть усі інгредієнти в глек і ретельно перемішайте за допомогою дерев’яної ложки.

Спосіб споживання:

Пийте “коктейль”, що вийшов, щодня за 30 хвилин до сніданку.
А ви вже включили соду у свою дієту? Якщо задалися метою позбавитися від зайвих кілограмів, обов’язково скористайтеся її цікавими властивостями, ви не пошкодуєте, адже це правда – сода допомагає схуднути!

Перед використанням цих рецептів, необхідна консультація лікаря!

Джерело

Поділись


Новини партнерів