Як самостійно поліпшити здоров’я: поради медиків

Багато в чому стан здоров’я людини залежить від неї самої. Якщо вона недбало відноситься до свого життя, то і здоров’я, м’яко кажучи, не буде її радувати.

Медики переконані, що кожен з нас в будь-який момент може змінити якість життя, подбавши про здоров’я. Тим більше, що поліпшити його можна самостійно і без гори таблеток.

Як зміцнити своє здоров’я і заодно продовжити собі життя?

Почати рухатися. Ще з малих років ми чуємо про те, що рух – це життя, але чомусь про це гасло багато хто забуває і перестає бути фізично активними. Через сидячу роботу і малу рухливість може розвинутися не тільки ожиріння, а й атрофія м’язів, проблеми з суглобами і венами, хвороби серця і судин, в загальному, список побічних ефектів можна продовжувати ще довго.

Медики радять не менше години в день приділяти фізичним навантаженням. Це може бути ходьба, біг, заняття в тренажерному залі, прибирання в будинку і прання. Цього достатньо для того, щоб підтримувати своє тіло і м’язи в тонусі.

Повноцінно і збалансовано харчуватися. Всі продукти з категорії “шкідливий” слід виключити зі свого раціону. Основну частину меню повинні складати овочі та фрукти, але не варто відмовляти собі і в м’ясі, рибі, рослинній олії, яйцях, молочних продуктах, бобових і зернових культурах.

Їсти потрібно невеликими порціями, але часто. Бажано дотримуватися КБЖУ, розраховане саме під вас, тоді харчування буде надавати користь вашому організму і з кожним днем ви будете ставати здоровішими.

Виключити шкідливі звички. Погодьтеся, про шкоду куріння і алкоголізму чули багато, але не всі поспішають відмовитися від сигарет і спиртного, називаючи їх улюбленими продуктами, без яких жити неможливо.

Уже через місяць після того, як ви перестанете вживати алкоголь в будь-якому вигляді і кількості, а також кинете курити, усі показники вашого здоров’я покращаться в кілька разів.

Спіть і відпочивайте по-більше. Ненормований робочий день, нічні підробітки, відсутність вихідних та інші фактори, з якими стикається кожна друга доросла людина, поступово пригнічують здоров’я і скорочують тривалість життя. Тому, відкиньте ідею заробити багато грошей, угробивши здоров’я, і почніть цінувати своє життя, добре висипаючись і повноцінно відпочиваючи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів