7 популярних комбінацій продуктів, які шкодять здоров’ю

Навіть дитина знає, що якщо поєднати боби з газованими напоями, можна чекати небажаних наслідків.

Але є і інші комбінації різних продуктів, які можуть погано впливати на вашу травну систему, і деякі з них можуть навіть викликати у вас біль.

Нижче приведені 7 з них, які ви повинні негайно припинити вживати.

1. Сендвіч і кава

Коли у нас мало часу, бутерброд виглядає як відмінний вибір на сніданок. Але якщо ви їсте його з сиром і у поєднанні з кавою, ви фактично знищуєте усі поживні речовини. Вуглеводи з хліба перешкоджають правильному переварюванню кальцію і його хорошій дії на нерви і серцево-судинну систему. Крім того, якщо ви додасте до нього каву, ви повністю втратите свої переваги для здоров’я.

Порада: Якщо ви хочете сендвіч з сиром, випийте чай замість кави.

2. Томати і огірки

Ця комбінація є одним з найпопулярніших літніх салатів. Але, згідно з недавніми дослідженнями, комбінація томатів і огірків може порушувати біохімічні шляхи в організмі. Це призводить до втрати вітамінів і появі набряків.

Порада: Їжте помідори і огірки окремо. Наприклад, сьогодні зробіть салат з помідорів і зелених овочів, а наступного дня зїште салат з огірками.

3. Картопля і м’ясо

Хто може чинити опір картоплі зі стейком? На жаль, це ще одна погана комбінація. Щоб засвоїти крохмаль, потрібні лужні травні рідини, а для переварювання м’яса – кислі. Коли вони з’являються в один і той же час в шлунку, виникає ряд проблем, таких як біль, здуття живота.

Порада: Поєднуйте овочі без крохмалю, такі як броколі, цвітна капуста, зелена квасоля або гарбуз, з м’ясом.

4. Макаронні вироби і фарш

Те ж саме торкається комбінацій макаронів і м’яса. Слина перетворює макарони на цукор, і коли вони покриті білком з м’яса, створюється небезпечна хімічна реакція, яка може привести до діабету і серцево-судинних захворювань.

Порада: Нехай макарони будуть їжею без м’яса. Якщо вам це не подобається, поєднуйте їх з рослинними соусами.

5. Пиво і горіхи

Це одна з улюблених комбінацій усіх учнів, а також пристрасних прихильників спорту. Усі люблять гризти горіхи під час пиття, але ця комбінація містить надто багато солі, збільшує обезводнення і призводить до виникнення бажання випити ще келих пива.

Порада: Вживаючи алкоголь, потрібно збільшити кількість споживаної води для того, щоб уникнути обезводнення.

6. Ананас і молоко

М’які плоди уповільнюють роботу органів травлення, особливо уранці. Крім того, ананас містить бромелайн, складні ферменти, які можуть привести до інтоксикації у поєднанні з молочними продуктами.

Порада: Замість ананаса додайте в молоко сушені абрикоси або сливи.

7. Молоко і банан

Ця комбінація особливо популярна серед послідовників здорового харчування, тому що вона поживна, і її легко приготувати. Але деякі дієтологи вважають, що фрукти, особливо солодкі, повинні вживатися окремо. Вони залишаються довше в організмі і уповільнюють травлення, і у поєднанні з іншими продуктами це ще більше відчувається. Ну, коли справа доходить до вживання молока, краще пити його без усього іншого.

Порада: Банан – кращий вибір для закусок між двома основними стравами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів