Цей вітамін знижує тиск і захищає від інсульту

Британські вчені встановили, що добавки фолієвої кислоти знижують високий кров’яний тиск і тим самим скорочують шанси постраждати від інсульту. Згідно з отриманими даними, люди які страждають на гіпертонію та приймають фолієву кислоту поряд з препаратами для зниження кров’яного тиску кожен день протягом чотирьох років, на 73% менше схильні до ризику виникнення небезпечного для життя стану.

За словами експертів, фолієва кислота, або вітамін B9, знижує рівень циркулюючої в крові амінокислоти під назвою гомоцистеїн, яка пов’язана з інсультом. Автори нового дослідження вважають, що фолієва кислота, яку рекомендується приймати вагітним жінкам для запобігання виникнення дефектів у плода, може бути простим, безпечним і недорогим способом боротьби з інсультом, який виникає, коли кровопостачання мозку переривається.

Вивчення 10789 чоловік у віці від 45 до 75 років показало, що 210 осіб, які приймали тільки один препарат Еналаприл для зниження кров’яного тиску, постраждали від інсульту, в той час як серед тих, хто також додатково вживав фолієву кислоту, від інсульту постраждали 160 осіб. Це свідчить про те, що фолієва кислота може знизити ризик виникнення високого рівня артеріального тиску з 5,6% до 1,8%.

Джерело

Поділись


Новини партнерів