Як розпізнати хвороби серця на ранній стадії

За статистикою, з кожним роком сердечників стає все більше. Причому, майже половина з них – досить молоді люди.

Неправильний спосіб життя, що супроводжується шкідливими звичками, стресами, нездоровим харчуванням і низькою фізичною активністю, рано чи пізно призводить до ослаблення серцевого м’яза і розвитку таких захворювань, як: ішемічна хвороба серця, міокардит, перикардит, інфаркт і інших не менш небезпечних недуг.

Кардіологи перерахували найхарактерніші симптоми серцевих хвороб:

Збій ритму серця. Аритмія може виникнути на тлі високого артеріального тиску або через емоційне потрясіння, але якщо серце продовжує битися хаотично, то це – привід звернутися до лікаря.

Патологічна слабкість. Буває так, що при захворюваннях серцево-судинної системи людина спонтанно починає втрачати фізичні сили і навіть звичні навантаження стають для неї нездійсненними. При хворобах серця до цього симптому додається ще і задишка.

Холодний піт. Ця ознака має налякати людину в тому випадку, якщо вона спостерігає  ще якісь симптоми з цього списку.

Біль або оніміння лівої руки. Практично при всіх серцевих недугах біль в грудях переходить на руку. Медики називають цей симптом найхарактернішим, тому ігнорувати його небезпечно для здоров’я.

Напади запаморочення. Чим частіше вони турбують, тим швидше треба обстежити серце, так як це може вказувати на порушення кровообігу.

Набряклість нижніх кінцівок. Серцева недостатність зазвичай провокує погіршення роботи нирок, від чого і можуть з’явитися набряки ніг.

Відчуття дискомфорту в грудній клітці. Це можуть бути тиснучі або ниючі болі, але в будь-якому випадку слід звернутися до кардіолога і пройти обстеження, так як у здорової людини нічого боліти просто так не може.

Джерело

Поділись


Новини партнерів