12 проблем, про які може нам розповісти колір язика

Язик може багато розповісти про стан нашого організму. Існує напрямок діагностики стану здоров’я за язиком: за його формою, розміром, фактурою та рівномірним забарвленням.

Оглядати язик краще зранку до того, як ви почистите зуби, при природньому освітленні. І не потрібно напружувати язик: це змінює стан органу. Наліт може змінювати колір під впливом їжі, напоїв, ліків чи паління. Саме тому для отримання правильного діагнозу оглядайте язик через годину і більше після будь-якого впливу.

Колір язика

 

 

 

 

 

 

 

Колір нальоту

Колір нальоту може відрізнятися від кольору язика. Тонкий білий наліт, який легко видаляється щіткою, є нормою. Товщина нальоту пропорційна ступеню проблеми, на яку він вказує.

 

 

 

 

Пам’ятайте, що візуальний метод діагностики не завжди дає 100% результат. Язик може бути травмований гострою їжею, в рану можуть потрапити бактерії і викликати подразнення – все це не є показником внутрішніх проблем.

Якщо вас турбує колір вашого язика – не поспішайте займатись самолікуванням, адже хвороба може бути придуманою. Зверніться до лікаря. Тільки він може виявити (поставити) остаточний діагноз.

Джерело

Поділись


Новини партнерів