Як позбутися від неприємного запаху з рота: перевірені способи

Неприємний запах з рота здатний не лише зіпсувати настрій, а й спричинити багато незручностей у спілкуванні з людьми.

Не обов’язково одразу бігти в аптеку, щоб усунути цю проблему.

5 звичайних продуктів, щоб позбуттся від неприємного запаху з рота

1. Чорний або зелений чай

Чашечка чаю чорного або зеленого чаю — це один з найбільш ефективних і доступних способів перемогти неприємний запах з рота.

Цей напій містить поліфеноли, які перешкоджають розповсюдженню бактерій у ротовій порожнині, викликають несвіже дихання, і тим самим, допомагають боротися з поганим запахом.
Проте до чаю не варто додавати цукор.

2. Йогурт

Регулярне вживання йогурту протягом шести тижнів дозволить відновити свіже дихання. Цей продукт містить вітамін D, який допомагає усувати шкідливі бактерії.

Потрібно вибирати йогурт без цукру з натуральними компонентами.

3. Зелень і спеції

Ці продукти не лише борються проти хвороботворних бактеріях ротової порожнини, які викликають неприємний запах з рота, але і швидко освіжають подих. Можна пожувати трішки петрушки. Також у цьому питанні допоможе свіжа м’ятанасіння фенхелю, анісу або гвоздика.

4. Тверді овочі та фрукти

Медики та вчені вкотре переконують, що фрукти та овочі корисні для здоров’я. Тверді фрукти і овочі, такі як яблука, селера, морква, очищають зуби від нальоту і бактерій. Вони також підвищують слиновиділення, що добре впливає на стан ротової порожнини, зволожуючи її і запобігаючи появі хвороботворних мікроорганізмів.

Пережовування твердих фруктів допомагає позбутися від застряглих в зубах шматочків їжі, які також викликають неприємний запах з рота.

5. Цитрусові

Це – чудовий засіб для боротьби проти шкідливих бактерій ротової порожнини. Крім того, вони не тільки допомагають у боротьбі за свіже дихання, але і завдяки вмісту в них вітаміну С є відмінною профілактикою запалення ясен.

Джерело

Поділись


Новини партнерів