Знайдена незвичайна причина поганого самопочуття

Головні болі, нездатність зосередитися, млявість і занепад сил – всі ці симптоми спонукають запідозрити рак. Але вчені заявили, що причина поганого самопочуття може критися в раціоні.

Представники наукового співтовариства прийшли до висновку про те, що нераціональне харчування завдає шкоди людському організму. Зокрема, фахівці вказують на те, що до погіршення самопочуття призводить незбалансований раціон, якого починають дотримуватися люди під час схуднення.

«Людина стає заручником ситуації, коли вуглеводи в недостатній кількості надходять в його організм. Зміна рівня глюкози може призводити до мігрені, зниження концентрації та фізичного тонусу », – наводиться думка дослідників в 24СМІ.

Добре відомо, що обмеження прийому вуглеводів є ефективним дієтологічним прийомом, що дозволяє контролювати вагу, а також худнути. Крім того, є наукові дані на користь того, що помірне споживання вуглеводів дуже корисне для здоров’я в цілому. Дослідники з Університету Мічигану з’ясували, що низьковуглеводна дієта на 30% знижує ризик діабету.

Проте, нові спостереження лікарів дозволяють зробити висновок, що занадто серйозне скорочення вуглеводів в харчуванні тягне за собою небезпечні побічні ефекти. На думку медиків, потрібно стежити за тим, щоб в щоденному раціоні було не менше 100 грамів вуглеводів. Якщо ж людина дуже активна і багато займається спортом, рівень вуглеводів повинен бути більш значним – 150 грамів.

Ці нутрієнти вносять свій внесок у виробництво антитіл імунної системи, які борються з різного роду вірусами та інфекціями. При їх недостатній кількості вироблення антитіл знижується, що підвищує схильність людини до різних захворювань, заявили дослідники.

Джерело

Поділись


Новини партнерів