Погано спите? Тоді вам варто терміново перевірити нирки

Порушення сну може виникнути через проблеми з нирками, це показали останні дослідження американських вчених.

Нове дослідження показало, що тривалість сну може впливати на якість життя, на проблеми зі здоров’ям, які відчувають люди з хронічним захворюванням нирок. Висновки наводяться у випуску «Клінічного журналу Американського товариства нефрології».

У людей з хворими нирками втома, брак енергії і сонливість є найбільш поширеними симптомами. Природно, що це призводить до поганого самопочуття і якості життя.

Щоб перевірити, чи може тривалість сну впливати на самопочуття в осіб з хворими нирками, доктор медицини Кью-Бек Лі з Медичної школи Університету Сункюнкван ( Сеул, Корея) і його колеги вивчили дані від 1910 дорослих корейців.

Команда виявила, що 7-годинний сон найкраще впливає на стан хворих з хронічними хворобами нирок. Вчені простежили залежність між кількістю сну менше 5 годин і більше 9 годин годин в добу і погіршенням якості життя.

– Наші результати свідчать про те, що коротка або довга тривалість сну пов’язана з поганим самопочуттям у дорослих з хронічними захворюваннями нирок. Також є і зворотна залежність. Тому порушення сну може бути симптомом серйозних проблем з нирками, – говорить доктор Лі. – Необхідні додаткові дослідження, щоб визначити, чи сприяє підбір оптимального періоду сну у пацієнтів з хворобами нирок поліпшенню їх самопочуття і здоров’я.

Поділись


Новини партнерів