Основні правила для збереження здорового кишечника

Якщо ви хочете мати здорове тіло, ви повинні спочатку мати здоровий кишечник. Який зв’язок між ними? Чим здоровіше у вас кишечник, тим краще ви будете поглинати корисні поживні речовини з їжі, яку ви вживаєте.

7 основних поживних речовин для здорового кишечника

Вітамін B6 — це мікроелемент, який може зменшуватися у тих хто вживають алкоголь. Однак вітамін B6 корисний для кишечника, так, як він може захистити його від небезпечних рівнів запалення. Вітамін B6 також допомагає у виробництві хімічних речовин мозку і синтезу крові.

Недолік магнію може запобігти поглинання вітаміну B6.

Фолієва кислота може захистити від раку шлунка і товстої кишки, а також допомогти у виробництві нових клітин в кишечнику.

Разом з вітаміном B12 фолієва кислота (яка є формою вітаміну В9) допомагає контролювати запалення в організмі.

Вітаміни A, D і E в сукупності впливають на імунну систему і зміцнюють здоров’я кишечника. Наприклад, коли ви перестаєте годувати дитину грудним молоком, дієта, багата вітаміном А, може допомогти запобігти інфекції. Крім профілактики кишкових інфекцій, вітамін А також допомагає підтримувати хорошу мікрофлору в шлунку. Важливо відзначити, що для того, щоб скористатися корисними властивостями вітаміну А, необхідно досить цинку і заліза в організмі.

Ви можете знайти вітамін D в органічній їжі — лососеві, сардинах, жовтках. На щастя, вплив сонячного світла також заряджає організм вітаміном D. Доведено, що дефіцит вітаміну D пов’язаний з великою кількістю захворювань, серед яких: рак товстої кишки, синдром подразненого кишечника. Вітамін D має антибактеріальну властивість і захищає кишечник від інфекцій. Пробіотики можуть природним чином збільшити рівень вітаміну D.

Травні ферменти залежать від ряду мінералів. Одним з цих мінералів є цинк. Це гарантує, що їжа повністю засвоюється і використовується.

Люди з тривалими кишковими проблемами або аутоімунними захворюваннями щитовидної залози піддаються більшому ризику дефіциту селену. Відсутність достатньої кількості селену в організмі, що також робить його більш сприйнятливим до стресу, а це може бути пов’язано з довгостроковими проблемами в кишечнику.

Магній має вирішальне значення для загального благополуччя, включаючи здоров’я кишечника і пов’язаних з ним систем. Низькі рівні магнію пов’язані з системним запаленням. Якщо ви хочете отримати більше магнію з їжею, вживайте більше зелених листових овочів і мигдалю.

Як правильно стежити за роботою кишечника?

Важливою складовою роботи кишечника є бактеріальний склад. Для того, щоб він залишався здоровим важливо стежити за медикаментами, які ви вживаєте. Вживання антибіотиків може порушити роботу кишечника.

Також важливо стежити за харчуванням. Занадто гостра або занадто солона їжа може негативно позначитися на роботі цього органу.

Крім того, важливо регулярне очещення кишечника.

Джерело

Поділись


Новини партнерів