Ця дієта допоможе вам відновити роботу кишечника

Певні принципи харчування допомагають людям знайти бажане здоров’я. Вчені заявили, що безсумнівною користю для організму володіє середземноморська дієта. Вона допомагає збільшувати кількість корисних кишкових бактерій.

Дослідження в цій галузі провели експерти з Сполучених Штатів Америки. Вони з’ясували, що за рахунок дотримання середземноморської дієти збільшується число корисних кишкових бактерій. У порівнянні із західною дієтою їх кількість зростає на 7 відсотків.

У випробуваннях вчені задіяли тварин. Їх розділили на дві групи: учасники з першої харчувалися за західним принципом, з великим вмістом червоного м’яса і жиру, а інші їли їжу, характерну для середземноморської дієти. Виявилося, що через 30 днів у останніх був вищий рівень корисних кишкових бактерій.

«У нашому кишечнику живуть близько двох мільярдів хороших і поганих бактерій. Якщо ці бактерії не збалансовані належним чином, наше здоров’я може постраждати, – говорить доктор Харіом Ядав. – Проведене нами дослідження показало, що рівні корисних бактерій – головним чином, лактобактерій, більшість з яких є пробіотичними – були значно збільшені в групі, яка дотримувалася середземноморської дієти».

Вчені вважають, що це дослідження допоможе людям зрозуміти, що харчування дуже сильно впливає на життя, в тому числі може запобігти розвитку средечно-судинних хвороб і так далі.

Поділись


Новини партнерів