В’яла шкіра після втрати ваги: 7 порад для зміцнення

В’яла шкіра після втрати ваги – це типове явище, коли схуднення проходить дуже швидко, а ваша шкіра не встигає пристосуватися до нової форми.

Подобається вам це чи ні, це стається, особливо на руках та животі.

Щоб запобігти цьому, втрачаючи зайві кілограми, ви маєте триматися якомога далі від дуже обмежених дієт, а замість того худнути здоровим способом, з фізичними вправами, збалансованою дієтою та не поспішаючи.

Але якщо з якоїсь причини ваша шкіра досі в’яла і ви не хочете робити операцію, ми маємо хороші новини для вас. Ви можете привести шкіру в норму, виконавши декілька порад.

Проте завжди пам’ятайте: вам доведеться тренуватися і їсти набагато краще.

1. Їжте достатню кількість протеїну

Можливо ви подумали, що наші перші поради для лікування в’ялої шкіри – це споживання більшої кількості фруктів та овочів. Так, ви повинні живити свою шкіру, якщо ви хочете, щоб вона була міцнішою, і найкращою поживною речовиною є білок, як рослинний, так і тваринний.

Проте вибір м’якого протеїну є ключовим – він корисніший і кращий для подолання проблем зі шкірою.

Це найкращі варіанти:

  • Лосось
  • Куряча або індича грудина
  • Яйця
  • Овес
  • Шпинат

2. У вас в’яла шкіра? Пийте багато води

Мова не йде про те, щоб обов’язково споживати 8 склянок води на день. Але вода постійно має бути у вашому організмі.

Така проста річ, як пиття води кожні півгодини, це найкраще, що ви можете зробити.
І якщо вам набридне вода, то у вас завжди є інші здорові варіанти, такі як чай або фруктова вода.

Постійне споживання води є основою для відновлення шкіри.

3. Стрибайте на скакалці

Ми говорили це раніше: щоб позбутися в’ялої шкіри після втрати ваги, вам доведеться тренуватися. І не просто робити будь-які вправи. Вам потрібні впливові вправи, які допоможуть зміцнити м’язи.

Краще починати поступово, інакше ви можете сягнути рівня, до якого ваше тіло ще не готове.

Спробуйте стрибати 15 хвилин кожного разу, двічі на день. Це чудова інтенсивна активність.

4. Чай з кориці з медом

Кориця з медом – це неймовірний спосіб прискорити обмін речовин, живити м’язи та зміцнити шкіру.

Смачний спосіб почати день – це зробити просту чашку чаю з кориці та додати трохи меду.

Спробуйте знайти органічний мед або, принаймні, мед, який не містить доданого цукру.
Випивайте цей традиційний засіб насамперед вранці, принаймні за 30 хвилин до сніданку. Це допоможе вам у ваших зусиллях зміцнити вразливу шкіру.

5. Алое вера

Чи знаєте ви, наскільки хорошим є алое вера для вас? Ми дізнаємося дедалі більше переваг цієї лікарської рослини.

Однак чи знаєте ви, що вона чудово підходить для лікування в’ялої шкіри після втрати ваги? Алое вера є одним із найкращих зволожувачів та цілителів пошкодженої шкіри, у тому числі розтяжок.

Антиоксиданти, вітаміни та мінерали в алое вера корисні для таких критичних частин тіла, як живіт і руки. Усе, що вам потрібно зробити, – це щоденний масаж з гелем алое вера. Залиште його на декілька хвилин, а потім промийте теплою водою.

6. Силові тренування

Вправи, наведені нижче, ідеально підходять для зміцнення в’ялої шкіри.

Вам потрібно буде зробити справжні зусилля і відкласти час для цієї процедури, якщо ви хочете привести м’язи в тонус і зміцнити сполучні тканини вашої шкіри, щоб вона могла адаптуватися до вашого нового розміру тіла.

Однією з найбільш корисних вправ, які ви можете зробити, це піднімати вагу. Сходіть в тренажерний зал, і інструктори навчать вас, як працювати з вагою, не шкодячи собі, та особливо своїм суглобам.

Якщо ви хочете піднімати вагу вдома, будьте обережні, поважайте свої межі та намагайтеся залучати як руки, так і прес, поєднуючи піднімання ваги з іншими вправами.

7. Продукти, які допомагають організму виробляти колаген та еластин

Щоб відновити в’ялу шкіру після втрати ваги, вам доведеться надати своєму тілу поживні речовини, необхідні йому для відновлення його твердості та еластичності.

Їжте продукти, які допоможуть організму синтезувати колаген та еластин, які є двома важливими елементами для здорової шкіри.

Ось наші пропозиції:

  • Тофу
  • Інші соєві продукти
  • Квасоля
  • Морква
  • Диня
  • Лосось
  • Йогурт
  • Горіхи
  • Кале
  • Рукола

Наостанок, ми ще раз нагадаємо вам, що коли доходить до втрати ваги, ви повинні робити це здоровим способом, не поспішайте і не сідайте на обмежувальні дієти, які майже завжди мають погані побічні ефекти.

Поширений результат – в’яла шкіра. Проте за допомогою цих порад, послідовності та сили волі ви можете повернути бажану міцність та еластичність своєї шкіри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів