8 симптомів перед утворенням тромбу, які не можна ігнорувати

Упізнайте ці симптоми і ви зможете запобігти серйозним проблемам зі здоров’ям!

Утворення тромбів – це нормальний процес нашого організму і часто не має яких небудь наслідків.

Але бувають ситуації, що вони формуються, коли вони не потрібні. В цьому випадку наше тіло попереджає нас про це декількома симптомів, про які варто знати, щоб запобігти серйозним наслідкам для здоров’я.

Кров постійно тече і рухається по усьому тілу. Серце качає її через артерії, і потім вона повертається до серця. Без постійного руху кров може застоюватися, що призводить до згустків.

Ми пропонуємо вам дізнатися застережливі симптоми про наявність згустків крові.

Набряк: якщо в руках або ногах утворюється тромбоз (тромбоз глибоких вен), у вас може виникнути набряк в цій області.

Зміна кольору шкіри або червона смуга: якщо ви помітили, що область шкіри стає такою, що свербить або стає червоною або синьою або має червону смужку, у вас може бути згусток крові в цьому місці.

Біль: наші кінцівки потребують хорошої циркуляції крові, щоб рухатися. Коли з’являється згусток крові, він може викликати запалення, яке призводить до гострого або сильного болю в ураженій кінцівці.

Проблеми з диханням: це може означати, що згусток крові перемістився з вашої руки або ноги в легені. Ви можете випробовувати грубий і сильний кашель або навіть кашляти кров’ю. Запаморочення і біль в грудях також є симптомами тромбу. Якщо це станеться, негайно зверніться по медичну допомогу!

Посилене серцебиття: Коли є згусток крові в легенях, ваш потік кисню сповільнюється. Це примушує серце прискорювати свій ритм, щоб компенсувати кількість кисню.

Проблеми мови або зору: згусток крові в мозку може бути викликаний жировими відкладеннями на стінках кровоносних судин, які утрудняють доступ крові в наш мозок. Це може викликати проблеми із зором і мовленням, судоми і почуття слабкості.

Нудота або блювота: Згусток крові може виникати у венах, які перекривають доступ крові в кишківник. Це може викликати нудоту, блювоту, кров в стільці, діарею і біль в шлунку.

Високий кров’яний тиск: якщо у вас є згусток крові у нирках, він може утримувати видалення відходів. Це може викликати ниркову недостатність або високий кров’яний тиск. Ви також можете відчути лихоманку, кров в сечі, ускладнене дихання і раптове опухання ноги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів