Супрун дала поради українцям, як варто чистити зуби

Чистити зуби треба не менше двох хвилин двічі на день, а щітку міняти щотри місяці.

Такі поради висловила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

“Коли підете чистити зуби перед сном – почитайте ці прості, але дуже корисні рекомендації. Вони допоможуть зберегти здоров’я ваших зубів та гарну усмішку. Чистіть зуби не менше 2 хвилин двічі на день. Звертайте увагу на техніку чищення – розміщуйте щітку під кутом 45 градусів стосовно поверхні зубів. Робіть плавні “вимітаючі” рухи від передніх до задніх зубів. Жувальну поверхню зубів необхідно чистити круговими рухами. Не забувайте очищувати язик”, – написала Супрун.

Вона наголошує, що дорослим рекомендовано використовувати зубну пасту, що містить щонайменше 1350 ppm фториду. Якщо ви маєте підвищину чутливість зубів, не рекомендується використовувати зубні пасти, що містять фтор.

Супрун також радить використовувате зубну нитку, щоб очистити важкодоступні ділянки ротової порожнини і змінювати зубну щітку раз на 3 місяці. За цей час щітка зношується, втрачається пружність щетинок, тому зменшується ефективність очищення. Крім того, з часом на щітці накопичуються бактерії, що надалі можуть спричинити запалення ротової порожнини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів