Від чого повніють люди з різними типами фігур

У залежності від типу фігури люди можуть товстіти від різних продуктів. Комусь не можна їси багато солодощів, іншим необхідно обмежити вживання вуглеводної їжі.

Загалом виокремлюють 4 типи фігур – “банан”, “яблуко”, “груша” та “пісочний годинник”.

“Банан”

Особливість:

– ріст вище середнього;
– майже одинакові за шириною плечі, стегна і талія;
– легка сутулість.

Люди, які мають фігуру “банан” набирають, перш за все, у області живота та стегон. Їм необхідно обмежити себе у вживанні жирів.

Худнуть представники такого типу зазвичай легко та швидко. Відтак, крім низькожирової дієти досить буде більше ходити пішки і виконувати вдома найпростіші вправи для зміцнення преса і стегон – присідання, випади, скручування.

“Яблуко”

Особливість:

– Стегна ширші за плечі;
– верхня половина тіла більша за нижню;
– стрункі стегна і ноги;
– широка грудна клітка і живіт.

Представникам типу “яблуко” худнути особливо не потрібно, оскільки вони набирають саме у області живота. “Яблуку” необхідно робити вправи на живіт – прес та бокова планка, а також трохи підкачати стегна для гармонійної фігури.

Схуднути такому типу фігури допомагає обмеження вуглеводної їжі — саме вона в першу чергу провокує появу живота.

“Груша”

Особливість:

– верхня частина менша за нижню;
– стегна ширші за плечі;

“Груші” товстіють нижче живота, тому представникам фігури необхідно обмежити у вживанні солодощів, особливо як компенсації за стрес.

Такі люди “гормонозалежні”, оскільки тип “груші” формується тип під впливом естрогену – жіночого статевого гормону. Цей гормон також відповідає за бажання з’їсти солодощі.

“Пісочний годинник”

Особливість:

– збалансованість верхньої і нижньої частини тіла;
– ширина стегон і плечей майже одинакові;
– між талією та стегнами може бути різниця понад 15 сантиметрів

Один з найсексуальніших типів фігури товстіє рівномірно, а тому, “пісочним годинникам” важко скоригувати вагу. Така фігура найдовше опирається будь-яким дієтам. Тому, щоб скинути зайву вагу, доведеться обмежитися у жирах, вуглеводах та солодощах.

 

Щодо спорту, то найкраще вибрати плавання, яке зміцнює корпус, прес, але не приводить до зростання надмірної м’язової маси.

Джерело

Поділись


Новини партнерів