4 звички, від яких потрібно відмовитися, щоб зберегти здоров’я спини

Більше 80% людей на Землі страждають від болю в спині. Ортопеди кажуть, що проблеми зі спиною у людини – результат того, що людство почало ходити на двох ногах, а хребет до кінця ще не встиг адаптуватися.

Однак негативно впливають на спину і щоденні звички, які погіршують її стан. Зокрема, мова йде про наступні речі.

незручне взуття

здорова спина

Якщо ти хочеш хвалитися здоровою спиною і в 50, носи високі підбори не довше двох годин в день. Також не дуже корисно носити взуття на плоскій підошві – від неї також надмірно напружуються м’язи спини.

Для щоденного використання (якщо тобі дійсно доведеться ходити весь день) вибирай зручне взуття на невеликому каблуці або правильне спортивне взуття. Вона ідеально розподіляє навантаження, не напружує спину і виглядає дуже навіть стильно.

Робота без відпочинку

Неважливо, працюєш ти в офісі за комп’ютером або тобі доводиться стояти велику частину часу – все це негативно позначається на поставі. Лікарі кажуть, що сидіти (як і стояти) протягом всього дня – шкідливо.

Тому потрібно себе привчити раз на годину робити перерви – 50 хвилин працюєш, 10 хвилин просто відпочиваєш. Такий підхід дозволить спині розслабитися, змінити становище і вбереже тебе від болю.

вузький одяг

Вузький одяг – прямий шлях до болів в спині. Вся справа в тому, тіло протягом дня не повинно бути скутим. Ідеально, коли одяг не відчувається зовсім. Особливо це стосується білизни – для щоденного використання вибирай зручні моделі з натуральних тканин.

Пам’ятай, ідеальна формула вибору одягу для здоров’я спини – надів і забув.

депресія

депресія

Депресія, часті розлади і негативні емоції викликають сильне напруження в м’язах спини. І, бувають ситуації, що розслабити їх досить складно.

В результаті постійної напруги будуть з’являтися болі в області шиї і попереку. Тому фахівці радять вчитися працювати зі стресами і не пускати їх всередину себе. Якщо ж не вийшло, і ти починаєш нервувати і переживати – йди в басейн або в тренажерний зал, щоб не допустити появи напруги в спині.

Важливо: якщо у тебе депресія, обов’язково звернися до фахівця, щоб, як можна швидше, вийти з цього стану. Пам’ятай, депресія – це хвороба, яку необхідно лікувати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів