Вода – один з найкращих засобів від перепадів тиску

Підтримуючи рівень артеріального тиску (АТ) в межах норми, можна уникнути багатьох патологій серцево-судинної системи. Вчені з Імперського коледжу Лондона знайшли відмінний спосіб стабілізувати АТ людей, у яких зміни положення тіла супроводжуються перепадами тиску.

Рівень артеріального тиску регулюється вегетативною нервовою системою. Але у деяких людей виникають збої в її роботі. Коли вони встають, їх тиск може різко падати, так як нервова система не в змозі його контролювати. Людям з такою проблемою фахівці пропонують випивати по 480 мілілітрів води кожен раз після зниження артеріального тиску. Дослідження показали, що цей спосіб дуже ефективний.

Раніше співробітники Медичного дослідницького інституту Уестмід з’ясували, що вода може допомогти пацієнтам з полікістозом нирок. Це вроджене захворювання на даний момент не має лікування. Через нього нирки поступово вмирають внаслідок утворення кіст, що руйнують здорові тканини.

Дослідники вважають: проста вода здатна зменшити показники утворення кіст в нирках. Вона гальмує роботу гормону, який сприяє зростанню кіст. Тому, за словами вчених, дуже важливо пити достатньо води. На сьогоднішній день до дослідження залучили понад 240 добровольців. Остаточні результати будуть доступними в 2020 році.

Поділись


Новини партнерів