Рак щитоподібної залози: хто знаходиться у групі ризику?

Рак щитоподібної залози є дуже небезпечним захворюванням, адже симптоматично проявляється на стадії активного росту злоякісної пухлини. З цієї статті ви дізнаєтесь про те, хто у перебуває у групі ризику.

Захворіти на рак щитоподібної залози найбільше схильні:

Люди зі світлою шкірою. Вчені склали статистику, за даними якої можна стверджувати, що чоловіки і жінки з темною шкірою в кілька разів рідше стикаються з цим діагнозом, ніж ті, у кого вона світла.

Представниці жіночої статі. Цей фактор обумовлений тим, що жіночий організм влаштований інакше, ніж чоловічий. У жінок частіше з’являються проблеми з щитовидкою, ніж у чоловіків.

Ті, у кого хтось в роду вже хтось хворів на рак. Практично всі види онкологічних захворювань мають спадковий фактор розвитку. При раку відбувається мутація певних генів, через що “постраждати” можуть молодші покоління в родині.

Вік. Рак щитовидки найчастіше діагностують у людей, які досягли 40-річного віку. Звичайно, пухлини щитовидної залози діагностують і в молодому віці, але досить рідко.

Дефіцит йоду в організмі. Гостра нестача йоду призводить до порушень в роботі щитовидки. Вченими зафіксовано, що в країнах, де люди рідко вживають продукти, збагачені йодом, набагато частіше зустрічається рак щитовидної залози, ніж там, де раціон харчування включає в себе йодовмісні продукти.

Тим, хто не потрапляє в групу ризику раку щитовидки, теж не варто розслаблятися і вести здоровий спосіб життя, щоб не наражатись на небезпеку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів