Ці народні засоби дієво зміцнюють серце

Серцевий м’яз, коли йому ніщо не загрожує, працює непомітно. Але якщо з’явилися такі ознаки, як біль в області грудей, задишка, серцебиття сильніше звичайного, підвищена стомлюваність, можливо, це – симптоми запалення серцевого м’яза, який потребує допомоги.

Особливо повинні насторожувати болі в стані спокою або після легкого навантаження. У такому випадку необхідна консультація лікаря.

Зміцнити серцевий м’яз допоможуть натуральні засоби.

Рецепт 1

При багатьох серцевих хворобах корисний квітковий мед. Вміщені в ньому глюкоза і фруктоза є необхідним харчуванням для серцевого м’яза. Однак мед не слід приймати у великих кількостях з гарячим чаєм, так як це призводить до посиленого потовиділення і енергійній роботі серця. При захворюваннях серця мед можна вживати тільки невеликими порціями (по 1 ч. л. або 1 ст. л. 2-3 рази на день) з молоком, сиром, фруктами та іншими продуктами. Обов’язково щодня натще з’їдати 1 ст. л. меду і кілька волоських горіхів.

Рецепт 2

Відвар звіробою з медом: 100 г сухої трави звіробою варити при слабкому кипінні в 2 л води 10 хвилин. Потім зняти з вогню і залишити для повільного охолодження на 30-40 хвилин, після чого процідити, додати 180 г меду, розмішати до повного розчинення, розлити в пляшки і поставити в холодильник. Пити по півсклянки 3 рази на день.

Рецепт 3

Квітковий пилок: по 1 ч. л. за годину до їжі, або суміш меду з пилком по 1 ст. л. 2-3 рази на день. Цей препарат потрібно не ковтати, а тримати в роті до повного розчинення. Курс лікування – 2 місяці. Також можна приймати по 40 г пилку з медом у співвідношенні 1:1 або 1:2 в 3 прийоми.

Пилок показаний при всіх захворюваннях серця як засіб, що містить в збалансованому вигляді ферменти, вітаміни, мікроелементи і гормони. Він покращує обмінні процеси в міокарді, зменшує запальні процеси, стабілізує мікроциркуляцію, відновлює м’язову тканину після інфаркту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів