Експерти назвали найнебезпечніший магазинний хліб

Звичка їсти хліб призводить до того, що у людини ростуть апетит і щоки, – причому, це лише найменша з можливих бід. Про те, чим небезпечний куплений в магазині хліб, розповів експерт журналіст Олег Солнцев.

За словами журналіста, що займається розслідуваннями для споживачів, якщо вже й купувати хліб, то краще за все житній. Хоча сама по собі пшениця корисна для здоров’я, в білому хлібі і здобній випічці на магазинних полицях міститься рафіноване борошно вищого гатунку, позбавлене ​​харчових волокон і зародкової частини, що містить вітаміни. В такому хлібі залишається тільки крохмаль, і його вживання провокує зростання цукру в крові, стимулює апетит і змушує накопичутися жирову тканину.

Олег Солнцев стверджує, що високоякісне зерно йде на експорт, і для внутрішнього виробництва хліба залишається лише залишкове зерно – це нерідко зіпсована комахами пшениця, з цвіллю, хвора. На хлібозаводах таку пшеницю «розганяють» хімікатами і використовують для її обробки хлорку, щоб зробити максимально придатною для випічки хліба відповідно до техвимог.

При цьому хлібозаводи морально і технічно застаріли, їх обладнання несе на собі сліди цвілі. Сам зацвілий хліб (прострочений або той, що залишився з продажу) може йти йде на вторинну переробку для виготовлення сухарів, говорить Солнцев.

Тому експерт радить віддавати перевагу житньому хлібу. Але справжньому, а не м’якому і повітряному (з житнього борошна такого хліба бути не може, якщо він виготовлений за правилами). Продукт, в якому багато добавок, брати не варто.

Білий хліб і здоба, підкреслив Олег Солнцев, здатні викликати у людини залежність, так як при їх поїданні в головному мозку активізується вироблення екзорфіну, гормону, відповідального за відчуття задоволення і ейфорії. Якщо не відучити себе їсти білий хліб, це може стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям – збою механізмів апетиту, розвитку діабету і огрядності.

Джерело

Поділись


Новини партнерів