10 прихованих позитивних сторін, які масаж стоп може принести для вашого здоров’я

Після важкого робочого дня масаж стоп – це чудовий засіб для розслаблення. Це те лише прекрасний спосіб зробити комусь приємне, але і має багато користі, про яку багато людей і гадки не мають.

Ми зібрали для вас 10 неймовірних корисних сторін масажу стоп. Остання із них – більше схожа на магію.

Він знижує артеріальний тиск

 

Високий кров’яний тиск – це головна причина інфарктів. Регулярний масаж стопи, як довели дослідження, може знизити артеріальний тиск та внормувати його.

Допомагає при ПМС та менопаузі

Щоденний вид масажу допомагає полегшити симптоми постменструального синдрому та менопаузи, такі як високий тиск, безсоння, головний біль та перепади настрою. Ідеальне місце для масажу розташоване в арковій частині внутрішньої сторони стопи посередині від великого пальця до стопи.

Полегшує больові відчуття при онкозахворюваннях та згладжує больові відчуття при курсі хіміотерапії

У дослідженнях співавторів-науковців із Мічиганського національного університету було виявлено, що масаж стопи полегшував онкохворим відчути полегшення – у них зникав біль та нудота, до того вони краще справлялися із іншими супутніми симптомами лікування, такими як задухою, ставали енергійнішими.

Корисний при розсіяному склерозі

Особи, котрі страждають від розсіяного склерозу, зустрічаються із багатьма проблемами, такими як диплопія або роздвоєння у очах, сліпотою на одне око, слабкістю м’язів, проблемами із відчуттями, координацією та втомою. Масаж, який базується на розслабленні, допомагає подолати надокучливу втому, знижує сенсомоторні та навіть сечовидільні симптоми у людей із розсіяним склерозом.

Усуває набряки у вагітних жінок

Набряк або припухлість ніг та кісточок через накопичення рідини є дуже болісним та властиве усім вагітним жінках, особливо під час останнього триместру. Щодня масажуйте ноги 10-20 хвилин – і ви позбавитесь цього відчуття.

Корисний для вагітних жінок

Масаж стопи дуже корисний для вагітних жінок під час робочого дня як хороше знеболювальне, так і у післяпологовий період відновлення. Дослідження довели, що розслаблювальний масаж стопи допомагає людському організму швидше відновитися та швидко досягнути нормальної метаболічної діяльності.

Сприяє хорошому сну

Хто з нас не любить добре виспатися вночі? Гаряча ванна лише цьому сприятиме. А поєднайте її із розслаблювальним масажем стопи – і ви заснете, як немовля.

Покращує сексуальне життя

Масаж стопи чи не найкращий спосіб проявити свою любов до бажаного партнера. Хто зможе встояти перед ним вкінці робочого дня? Він не лише розслабляє – ним починається інтимна ніжність. Якщо сконцентруватися на нервових закінченнях стопи та добре промасажувати їх, ця зона стане ще однією у списку ерогенних вашого організму.

Допомагає при головному болю

Масаж стопи – це ефективний спосіб позбавитися від головного болю. Чи головний біль є наслідком синуситу, чи напруження у шиї або плечі, чи вас болить голова у скронях або ззаду голови. Отже, масажуючи деякі ділянки стопи, ви швидко забудете про один із цих видів болю.

  • Щоб позбутися синуситу: сильно промасажуйте спереду і ззаду між з’єднанням кожного пальця. Найкраще працює метод натискання і відпускання. Робіть це для обох ніг.
  • Щоб позбутися болю в плечах та шиї: легко промасажуйте всю частину стопи. Потім перейдіть до зони між вашим великим та вказівним пальцями, роблячи кругові рухи. Також промасажуйте зону між маленьким пальцем.
  • Щоб позбутися болю у скронях: натисніть та промасажуйте декілька раз ділянку великого пальця ноги. Масажуйте ліву ногу, якщо у вас болить голова у лівій скроні та праву, якщо вас болить –  у правій скроні.
  • Болі у верхній задній ділянці голови, спереду голови: промасажуйте зовнішню основу вашого великого пальця ноги на обох ногах, а потім спереду і збоку кожного пальця, стискаючи та розпускаючи пальці.

Через масаж стопи полегшується біль у хребті

Можна співвіднести з будовою хребта обидві внутрішні сторони ваших ніг, адже ваш хребет починається якраз під великим пальцем ноги. Натисніть на відповідну ділянку на нозі – і біль мине. Глибоко натисніть на точку на нозі та масажуйте приблизно 35-40 хвилин круговими рухами з натисканнями.

Бонус: гід з рефлексології ніг

Рефлексологія ніг існувала ще з незапам’ятних часів. Хоча наука не змогла пояснити її реальну користь, існують дослідження, що підтверджують її ефективність. Давайте розглянемо кілька важливих рефлекторних точок:

  1. Точка легень: вона розташована на ділянці між великим та маленьким пальцем ноги. Стимуляція цієї зони на обох ногах за допомогою м’яких натискань може допомогти очистити легені від бруду.
  2. Точка серця: вона знаходиться на вашій лівій нозі, між третім пальцем ноги та мізинцем. Промасажуйте цю ділянку легкими м’якими рухами, щоб позбутися стресу, що може призвести до серцевого нападу. Завдяки масажу до серця і по всьому тілу покращується притік крові. Якщо ви часто замерзаєте, розтирання цієї ділянки допоможе вам зігрітися та покращить циркуляцію крові.
  3. Точка шиї: вона розміщується між першим та другим пальцевим з’єднанням кожної ноги. Використовуючи метод натискання та розслаблення, ви полегшите біль у ділянці шиї.

Знаючи усі чудові переваги масажу стоп, не вагайтесь і поніжте себе одним із його видів. Поділіться своїми відчуттями у коментарях нижче.

Джерело

Поділись


Новини партнерів