Сильне серцебиття: що варто знати і як вберегтись

Багато людей хоча б раз у житті відчувала симптоми, коли самопочуття різко погіршується і серце починає сильно битися в грудях.

Часто таке серцебиття відбувається не тому, що у вас хворе серце або стався серцевий напад.

Лікарі розповіли, що таке явище трапляється, коли ваш організм намагається зреагувати на щось. Наприклад, якщо ви злякалися, ваше серце починає сильно битися. Серцебиття трапляється при сильному фізичному навантаженні, також як і при підвищенні температури тіла. Цього не потрібно боятися, так організм пристосовується до нової ситуації і дає вам про це знати. Таке серцебиття проходить самостійно, коли причина його усувається або зникає, людина заспокоюється.

Однак, не все так мило і зворушливо, як може бути, вам здалося. Сильне серцебиття може бути пов’язано з тахікардією, серцевим захворюванням. І це вже варте уваги. Починається все звичайно з різкого удару в серце, вас ніби вдарили в груди. Потім з’являється дуже сильне серцебиття, вам важко дихати, не вистачає повітря, може крутитися голова і темніти в очах. Зазвичай люди, які страждають тахікардією, вже знають, як справлятися з такими симптомами.

Вони починають дихати, довільно стримуючи подих. Деякі люди починають легенько масажувати очі через віки. Вони спокійно сідають або лягають, і напад серцебиття починає сходити нанівець. Однак є небезпека переплутати з серцебиттям інфаркт міокарда.

Тому краще викликати лікаря або швидку допомогу, щоб виключити інфаркт міокарда і прийняти ліки від тахікардії. Можна також сходити на прийом до лікаря після того, як напад минув і зробити кардіограму серця. Це допоможе вам уточнити діагноз і попередити важкі наслідки сильного серцебиття.

Джерело

Поділись


Новини партнерів