Вчені пояснили чому не варто кип’ятити воду двічі

Напевно бували моменти, коли поставив чайник для чаю або кави, він закипів, але з якихось причин ти не залив окріп в чашку. Відвернув телефонний дзвінок, улюблений серіал, покликав хтось з членів сім’ї або ти просто передумав пити. Загалом, ти повертаєшся на кухню, а вода в чайнику вже остигнула, і треба кип’ятити її наново. Проте якщо поставити воду нагріватися повторно – можна поплатитися здоров’ям.

Після закипання вода змінює свій склад, шкідливі речовини з неї випаровуються, і вона стає безпечною для питва. Проте, коли вода кипить занадто довго або відбувається повторне закипання, хімічні сполуки в ній міняються і багато небезпечних речовин замість того, щоб випаровуватися, починають накопичуватися!

1. Миш’як

Всесвітня організація охорони (ВООЗ) здоров’я стверджує, що “миш’як у складі питної води представляє найбільшу загрозу для здоров’я населення”. Поступово накопичуючись в організмі, миш’як призводить до хвороб шлунково-кишкового тракту, периферичної невропатії, серцево-судинних захворювань, ниркової дисфункції, уражень шкіри, діабету і навіть раку.

2. Нітрати

Нітрати є присутніми не лише в грунті, але і у воді і навіть в повітрі. Коли вода піддається високим температурам, нітрати перетворюються в канцерогенні нітрозаміни. Ці речовини здатні викликати такі види раку, як рак яєчників, товстої кишки, сечового міхура, підшлункової залози, стравоходу і шлунку.

3. Фтор

Той факт, що фтор, що знаходиться у воді, представляє небезпеку для людського здоров’я, вже доведений. У одному з науково-медичних журналів були опубліковані результати випробувань, які доводили, що вміст фториду в питній воді призводить до зниження IQ у дітей. А дослідження, що проводилися в 2013 році, показали, що фтор знижує рівень народжуваності у самиць мишей.

Сподіваємося, прочитання нашої статті не пройшло для тебе безслідно. І тепер кожного разу перед тим, як ставити чайник і сідати за комп’ютер, ти все ж таки спочатку заллєш воду в чашку, і тільки потім – з головою підеш у віртуальний світ. Розкажи друзям про небезпеки, які ховаються в питній воді. Здоров’я – над усе!

Джерело

Поділись


Новини партнерів