Що робити, коли ви не можете схуднути: цінні поради експерта

Український блогер і експерт по здоровому способу життя Ольга Фоміна поділилася цікавою думкою про те, що робити в ситуаціях, коли людині зовсім не вдається схуднути.

Спеціаліст зазначила, що до неї часто звертаються з таким питанням дівчата, вага яких в певний момент припиняє знижуватись, незважаючи на правильне харчування і спорт. Про це вона написала в блозі, опублікованому на “Обозревателе”.

Ольга вважає, що якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, необхідно відповісти собі на ряд питань. Також вона рекомендує не звертати надто багато уваги на показники на вагах, так як вони не є головним “індикатором” схуднення.

Питання, які повинен задати собі кожна людина, що худне, вага якої раптово припинила знижуватися, такі:

Чи випиваєте ви норму води в день, що становить 30 мл на кожен кілограм ваги? Наприклад, при вазі в 60 кг рекомендується випивати 60 * 0,3 = 1,8 л простої чистої води в день. Кава, чай та інші напої не вважаються.

Чи робите ви перерви між трапезами в 3-4 години, готуєте корисні перекуси (горішки, свіжі фрукти), перенесли вживання солодкого на першу половину дня, тта вечеряєте з включенням свіжих овочів за 3 години до сну?

Чи насичений раціон мінімум на 60% сирими овочами, фруктами, зеленню?

Чи лягаєте спати до 22-23:00?

Чи відключаєте гаджети за годину до сну, гуляєте ввечері, провітрюйте спальну кімнату?

Чи тренуєтеся 3-5 разів на тиждень, чергуєте кардіо і силові навантаження, робите ранкову зарядку, проходите 10000 кроків щодня?

“Якщо на якесь з питань відповідь негативна, є ще над чим працювати, головне впроваджуйте зміни на регулярній основі і вага зрушиться”, – зазначила блогер.

Також вона підкреслила, що іноді настає так званий ефект “плато”, коли організм адаптувався до режиму і перестає втрачати вагу.

“Можливо, зараз Ви досягли ідеальної ваги і залишилося лише підтримувати його”, – підкреслила Фоміна і додала, що якщо ж відображення у дзеркалі все ще не тішить, потрібно трохи “розворушити” свій організм.

Почати вона порекомендувала зі спорту, а саме збільшити різноманітність тренувань, тимчасово зробити акцент на силових або навпаки кардіотренуваннях, додати інтервальні тренування, ігрові види спорту. Загалом, потрібно почати робити в спортзалі те, до чого тіло ще не підготовлено.

“Перегляньте харчування, тут також потрібно “підбадьоритися”. Рекомендую влаштовувати розвантажувальні дні 1-2 рази на тиждень. Наприклад, день сироїдіння – їсте тільки свіжі фрукти-овочі, монодень – тільки один продукт протягом дня (в ідеалі – сезонний овоч чи фрукт в сирому вигляді), день на трав’яних чаях або просто на воді. Краще в такі дні також підключати очисні процедури”, – порадила Ольга.

Якщо ці дії не допомагають, необхідно звернутися до фахівця, можливо є проблеми з ендокринною системою -головним регулятором ваги тіла, й тоді без допомоги лікаря не обійтися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів