Ефективні рецепти для боротьби з грибковою інфекцією

Мікоз – загальна назва для всіх видів грибкових уражень. Грибок на ногах – досить поширене захворювання. У нашій збірці зібрані способи боротьби із захворюванням натуральними засобами.

9 засобів для боротьби з грибковою інфекцією

1. Мучниця звичайна і чистотіл

50-60 г чистотілу необхідно залити окропом (1,5 літра).

Настій має трохи охолонути, після чого в нього додається 3-процентний перекис водню.

Досить буде 50 мл.

Опустити туди ноги на 15 – 20 хв.

Потім до нігтя необхідно прикласти лист мучниці, розрізаний уздовж.

Для закріплення результату настій чистотілу рекомендується вживати і всередину. Для цього трава чистотілу заливається 1 склянкою окропу і настоюється в термосі близько години. Приймати його слід чотири рази на день по одній столовій ложці.

2. Ванни з дубової кори

Ванночки з кори дуба – один з найбільш ефективних засобів для лікування грибка.

200-250 гр. подрібненої кори дуби насипаються в невелику каструльку з 1 літром холодної води.

Далі каструля на 10-15 хвилин ставиться на слабкий вогонь. Після того як відвар закипить, дайте йому трохи охолонути.

Потім рідину виливається в тазик, куди опускаються ноги. Тримати ноги у ванні потрібно до тих пір, поки вода зовсім не охолоне. Після ванночки ноги ретельно витираються і висушуються.

3. Йод

Йод для лікування грибка вважається найпростішим, поширеним і ефективним способом. Два рази на день капайте по одній краплі йоду на кожен уражений грибком ніготь. Курс лікування грибка йодом становить близько двох тижнів.

Як правило, під час лікування хворі відчувають біль, але це зазвичай говорить про те, що хвороба ось-ось відступить. Втім, якщо біль і дискомфорт не дають вам спокою, збільшуючись з кожним днем, то краще за все від йоду відмовитися і спробувати інші способи лікування грибка.

4. Олія чайного дерева

Олія чайного дерева – ефективний і перевірений засіб, відмінно справляється навіть з найскладнішими захворюваннями, а особливо часто його використовують для лікування грибка.
Олію чайного дерева можна просто наносити на уражену ділянку, але найкраще ногу попередньо розпарити. Вона має антибактеріальну дію, знімає свербіж і загоює тріщини.

5. Розчин прополісу

Чим частіше ви будете наносити спиртовий розчин прополісу на уражені ділянки, тим буде, звичайно ж, краще. Але відзначимо, що навіть при зникненні зовнішніх проявів захворювання, лікування необхідно продовжувати ще деякий час. Це повністю виключить можливість повторної появи грибка.

Ефективні рецепти для боротьби з грибковою інфекцією

6. Сік часнику і цибулі

Мова йде про “забійний” протизапальний засіб, що містить в собі цілу «армію» фітонцидів, які швидко і ефективно перемагають грибок. Варто пам’ятати, що хоч це засіб і дієвий, але запах від нього приємним назвати ніяк не можна. Багато людей тільки через один запах відмовляються лікувати грибок часником і цибулею.

7. Оцет і морквяний сік

100-150 мл свіжого, морквяного соку розбавте склянкою 7% оцту. Отриманим складом уражені ділянки змащуються 5-6 разів на день до повного одужання. Будьте обережні, щоб не спалити оцтом шкіру.

8. Сира картопля

Наріжте очищену сиру картоплину на тонкі скибочки. Далі наліпіть за допомогою пластиру компрес з картоплі на уражені місця. Тримати 30 хвилин. Зауважимо, що можна компрес і не накладати, а просто протерти хворі ділянки. Для повного лікування від грибка за допомогою картоплі буде потрібно близько місяця.

9. Харчування

При грибку рекомендується споживати більше продуктів, що містять сірку. Саме сірку всі грибки бояться, як вогню.

Серед таких продуктів можна назвати зелень, цибуля, редиска, капуста, шпинат, селера, непросіяне борошно, ячмінь і сирі яйця.

Найбільш високий вміст сірки в продуктах: капуста; квасоля.
Також сірка є у складі:

вівсяної і гречаної крупи; бобових; в спаржі; часнику. Дієтологи кажуть, що найбільша кількість сірки міститься в перепелиних яйцях. Недарма їх вважають панацеєю для виведення радіонуклідів з організму. Однак курячі яйця також містять багато сірки.

Перед застосуванням засобів народної медицини потрібно проконсультуватися з лікарем!

Поділись


Новини партнерів