Як швидко позбутись від синців?

Бувають випадки, коли від синців потрібно позбутись негайно. У цій статті ми розповімо вам про те, як це зробити.

Синці (гематоми) – це крововиливи в шкіри, що відбулися через розрив дрібних судин. Інтенсивність синця залежатиме від кількості витеклої крові і ступеня просочування тканин. Синці мають специфіку “цвісти”, тобто по мірі розсмоктування вони змінюють свій колір. Це відбувається в результаті розпаду гемоглобіну з утворенням різного роду пігментів, що мають палітру від коричневого до зеленувато-жовтого відтінків.

Як лікувати синець?

Синець “проходить” через розщеплення пігменту і видалення його з тканин за допомогою особливих клітин-лейкоцитів. Знаючи механізм роботи лейкоцитів, можна зрозуміти, що сильно прискорити зникнення синця неможливо, особливо, якщо заходи першої допомоги не були вжиті одразу ж.

Щоб на забитому місці утворився мінімальний синець, слід негайно вжити простих заходів.

1. Одразу ж після травми або удару прикладіть до забитого місця холод. Можна обернути шматочок льоду в тканину або докласти спеціальний охолоджувальний пакет, вони є в автомобільних аптечках. Це призведе до спазму судин поблизу травми, і не дасть крові виходити з судин.

2. Усі наступні дії варто робити в міру того, як почне спадати травматична пухлина, приблизно через добу. Для активації кровотоку і припливу лейкоцитів до синців необхідне тепло – можна прикласти маленьку грілку, гарячу сіль у мішечку або теплу серветку.

3. Для активації процесів відновлення можна приймати вітаміни С і К. Їжте фрукти червоного і вишневого кольорів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів